„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.4 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums gatavs ielu uzkopšanas darbiem ziemā

Ivars Soikāns

AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” ir pilnībā gatava ziemas sezonas ielu uzkopšanas darbiem. Šim mērķim ir sagatavotas 27 tehnikas vienības, kas paredzētas dažāda seguma ielu tīrīšanai un apstrādei ar pretslīdes materiālu, “Latgales Laiku” informēja uzņēmumā.

Uzņēmums ir iegādājies un sagatavojis 4000 tonnu pretslīdes materiālu -- sāls un sāls/smilšu maisījuma. Pilsētas teritorijā izvietoti un piepildīti  konteineri ar sāls/smilšu maisījumu, kas paredzēti ielu slaucītājiem trotuāru, kāpņu un tiltiņu kaisīšanai.

Ceļu uzkopšanas tehnikas pirmā izbraukšana ielās šosezon varētu notikt jau šīs nedēļas otrajā pusē, kad tiek prognozēta snigšana.

AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” informē, ka snigšanas un apledojuma veidošanās laikā, pirmkārt, tiek uzkoptas vietas ar lielāko satiksmes intensitāti: pilsētas centra braucamā daļa un ietves, kā arī maģistrāles un ceļi, pa kuriem kursē sabiedriskais transports. Prioritāte ir arī autobusa un tramvaju pieturu un ietvju uzkopšana. Savukārt ielas visos mikrorajonos ar A, A1 un B ceļu uzturēšanas klasi jāuzkopj sešu stundu laikā pēc snigšanas beigām.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī promenāžu un iedzīvotāju pastaigu vietu tīrīšanai un nokaisīšanai, nepieciešamības gadījumā šie darbi tiks veikta uzreiz pēc maģistrālo ceļu un tiem piegulošo trotuāru tīrīšanas.

Nekustamajiem īpašumiem piegulošo publiskā lietošanā esošo teritoriju, pašvaldībai piederošo infrastruktūras objektu, grāvju, caurteku un sabiedriskā transporta pieturvietu uzturēšanu tīrībā un kārtībā nodrošina pašvaldība, taču iebrauktuves privātmāju pagalmos jātīra pašiem māju īpašniekiem.

Autovadītāji aicināti ņemt vērā esošos laikapstākļus, savlaicīgi nomainīt riepas, būt īpaši uzmanīgiem rīta stundās, jo apledojums var izveidoties pavisam īsā laika posmā, un, saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem, izvēlēties drošu pārvietošanās ātrumu un distanci, kā arī ar sapratni izturēties pret nepieciešamību veikt ceļu uzkopšanu un neatstāt savus transportlīdzekļus vietās, kur tie varētu traucēt specializētās tehnikas darbu.