„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+11.9 °C
nedaudz mākoņains

Novembrī siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifs Daugavpilī saruks par 5%

Ivars Soikāns

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi pašvaldības AS “Daugavpils siltumtīkli” jauno siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu, kas ir par 5% zemāks nekā šobrīd spēkā esošais, „Latgales Laiku” informēja siltumapgādes uzņēmumā.

Patlaban PAS “Daugavpils siltumtīkli” klienti par izlietoto siltumenerģiju maksā 85,33 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa. Savukārt no 1. novembra tas būs 81,13 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa.

PAS “Daugavpils siltumtīkli” izpilddirektore Oļesja Duškeviča norāda, ka uzņēmums arī šosezon veiksmīgi īsteno iepriekšējā gadā iesākto praksi, kad tiek kombinēti dažādi kurināmā veidi, izvēloties konkrētajā brīdī izdevīgāko: „Mūsu “apkures groza” galvenās sastāvdaļas šobrīd ir dabasgāze, naftas sašķidrinātā gāze un koksnes šķelda. Daugavpiliešu mājokļus pašlaik primāri apsilda ar siltumenerģiju, kas saražota no šķeldas un naftas sašķidrinātās gāzes jeb propāna butāna.  Pašreizējais tarifa samazinājums kļuvis iespējams, pateicoties tieši propāna butāna maisījuma izdevīgajai cenai.”

Daugavpils siltumapgādes uzņēmumā norāda, ka apkures rēķinu apmēru ietekmē ne vien tarifs, bet arī laika apstākļi un konkrētas ēkas energoefektivitāte, kā arī tās siltummezgla iestatījumi.

Viszemākās izmaksas par apkuri pie jebkura tarifa ir mājām, kurās veikti daži vai kompleksi energoefektivitātes pasākumi.