„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+17.3 °C
daži mākoņi

Kā uzvarēt spēlē vienā sekundē

Margarita Vigule

27. un 28. oktobrī Daugavpilī notika gan Reģionālās basketbola līgas spēle vīriešu komandām, gan Baltijas sieviešu basketbola līgas spēle. Un šoreiz patiesi aizraujošu maču aizvadīja Daugavpils Sporta skolas basketbolisti, kuri pēdējā sekundē burtiski izrāva uzvaru pār pretiniekiem.

Piektdienas vakarā Kultūras pils sporta zālē sacentās vīriešu komandas -- Daugavpils Sporta skolas un „Jēkabpils SC/Sedumi” basketbolisti. Un jāteic, ka pirmais iespaids par spēli nebija patīkams. Vietējie basketbolisti spēlēja nedroši, savukārt pretinieki, gluži pretēji, centās izmantot visas iespējas, lai veiksmīgi nospēlētu zem groza, arī aizsardzībā viņi labi tika galā ar savu uzdevumu. Līdz ar to pirmajā ceturtdaļā viesi uzvarēja ar 19:22. Otrajās desmit minūtēs mājinieki spēlēja dinamiskāk, cerīgāk un uzvarēja ar rezultātu 14:11. Taču tad sekoja neveiksmīgs mača nogrieznis, kurā daugavpilieši zaudēja -- 21:23. Arī noslēdzošajā ceturtdaļā viss negāja tik gludi, kā gribētos. Rezultātā dažas sekundes pirms spēles beigām pretinieki bija vadībā ar rezultātu 71:72. Turklāt viņi iesāka uzbrukumu un šajā brīdī daudzi jau nolēma, ka viss ir zaudēts un uzvaru mums neredzēt.

Taču noslēgumā aizsardzībā mūsu sportisti nospēlēja agrākajā līmenī, neļaujot pretiniekiem iemest bumbu grozā, un tad paši metās uzbrukumā. Tribīnes eksplodēja. Skanot saucieniem “Daugavpils”, laukuma saimnieki metās uz Jēkabpils zonu. Un, kad līdz mača beigām bija palikusi tikai viena sekunde, komandas kapteinis Lauris Pļavenieks paveica tobrīd šķietami neiespējamo, -- realizēja trīspunktnieku, tādējādi atnesot savai komandai uzvaru ar rezultātu 74:72.

Šāds brīdis ir visas spēles vērts. Priecīgas emocijas pārņēma Daugavpils komandas spēlētājus, trenerus, līdzjutējus. Savukārt pretinieki, kuri pirms mirkļa bija viena soļa attālumā no uzvaras, jutās pagalam sarūgtināti.

"Slikta spēle un labas beigas. Es vēlos pateikt paldies līdzjutējiem, kuri mūs dzina uz priekšu, paldies par emocijām, ko viņi mums sniedza, un esmu pārliecināts, ka tas palīdzēja uzvarēt. Šodien, šķiet, nebija tik daudz tehnisku kļūdu, bet trūka vajadzīgās pārliecības, nebija sajūtas, ka mēs esam labāki. Turklāt spēle nevedās jau no paša sākuma. Tomēr mača beigās, pēdējā brīdī izmantojām iespēju un guvām uzvaru,” tā stresaino spēli komentēja Daugavpils Sporta skolas komandas treneris Guntis Endzels.

Komandas kapteiņa Laura Pļavenieka rezultāts, domājams, nevienu nepārsteidza, jo katrā spēlē viņš izceļas laukumā un gūst visvairāk punktu. Bet kapteinim tādam arī jābūt! Arī šoreiz viņš bija labākais, izcīnot 29 (!) punktus. Turklāt L. Pļaveniekam ir vislielākais spēles laiks -- 38,12 minūtes. Šoreiz uzslavu pelnījusi Gintara Lazdas spēle zem groza, viņa kontā ir 16 punkti. Ar savu uzdevumu lieliski tika galā arī Māris Pļavenieks, tiesa, saņēmis piecas piezīmes, viņš bija spiests pamest laukumu. Māris izcīnīja 16 punktus.

“Ļoti gribēju palīdzēt savai komandai aizsardzībā, spēlēju aktīvi, bet tiesnesis to uzskatīja par pārkāpumu. Šis nebija mūsu labākais mačs, neveicās aizsardzībā, pretinieki labāk spēlēja zem groza, turklāt mums nevedās arī spēle uzbrukumā. Taču nākamreiz demonstrēsim daudz labāku sniegumu,” apsolīja M. Pļavenieks.

Nākamo spēli Daugavpils Sporta skolas komanda aizvadīs izbraukumā 2. novembrī, pretiniekos būs Madonas klubs. Savā laukumā daugavpilieši spēlēs tikai 10. novembrī ar komandu „Aizkraukles novads”. Sākums pulksten 20.

Nākamajā dienā savā laukumā devās „Daugavpils Universitātes” basketbolistes, lai aizvadītu kalendāro maču ar pašreizējām Lietuvas čempionēm – “Kibirkstis”. Pagājušajā sezonā šī komanda finālā spraigā cīņā ar nelielu rezultāta starpību piekāpās „Rīgas TTT”. Arī šosezon „Kibirkstis” ir ļoti spēcīgs sastāvs. Gandrīz visas komandas dalībnieces ir pieredzējušas sportistes 25+ vecuma grupā. Mūsu komandā vidējais vecums ir 17--18 gadi. Turklāt nopietnu savainojumu ir guvusi komandas kapteine Sņežana Gļeba, kas demonstrēja teicamu sniegumu. Maz ticams, ka šogad viņa varēs atgriezties laukumā.

Spēlē ar tādu komandu kā „Kibirkstis” kļūdas netiek piedotas. Un, ja mača pirmajā daļā mūsu basketbolistes vēl spēja kaut cik pretoties, tad otrajā puslaikā spēle pajuka un rezultāts nav nekāds pārsteigums -- 47:95 (10:18, 15:22, 15:27, 7:28) Lietuvas komandas labā.

"Šodien nekas neizdevās, spēle nevedās. Jā, “Kibirkstis” ir tāda paša līmeņa komanda kā “Rīgas TTT”, un sākumā spēlējām pat labāk nekā ar Rīgas komandu, bet otrajā puslaikā viss pajuka. Taču ir jācīnās katrā spēlē,” sacīja sieviešu komandas galvenais treneris Guntis Endzels.

Un atkal labāko rezultātu sasniedza leģionāre Kinga Piedela, kura guva 19 punktus. Valērijai Baranovskai -- 10 punkti. Taču šoreiz ievērību pelnījis 16 gadus vecās sportistes Annas Liepiņi sniegums, kura lieliski cīnījās ar daudz pieredzējušākām sportistēm, turklāt dažas no viņām ir divreiz vecākas.

"Man ir grūti spriest par komandu līmeni, taču šajā spēlē mums nebija tās enerģijas, kādai ir jābūt. Mums daudz kas neizdevās, arī no tā, ko treneris prasīja mača laikā. Mēs strādāsim pie savām kļūdām un uzlabosim rezultātu. Visa cīņa vēl priekšā,” spēli komentēja Anna Liepiņa.

Arī šoreiz līdzjutējiem, kuri ieradās atbalstīt savu komandu un sekoja aizraujošajām cīņām, atkal tika piedāvāta interesanta izklaides programma. Balvas un dāvanas bija sarūpējuši komandu sponsori “Ezītis miglā”, “Funny Land”, “IVS-D” u. c.

Nākamo mājas spēli sieviešu komanda aizvadīs 11. novembrī -- “Daugavpils Universitātes” basketbolistes sacentīsies ar Lietuvas komandu “Aistes-LSMU Kaunas”. Spēles sākums pulksten 14.00.

Tiksimies Kultūras pils sporta zālē un atbalstīsim mūsu komandas!