„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+12.6 °C
daļēji mākoņains

Par pārkāpumiem atkritumu apsaimniekošanā sodītas divas personas

Publicitātes bildes

Augšdaugavas novada pašvaldības Administratīvā komisija izskatīja un pieņēma lēmumus trijās administratīvā pārkāpumu lietās, sodot divas privātpersonas par pārkāpumiem atkritumu apsaimniekošanā.

Augšdaugavas novada pašvaldībā Latgales Laiku” informēja, ka Kalkūnes pagasta dārzkopības sabiedrības “Kalkūnu celtnieks” teritorijā pie atkritumu konteineriem viens autovadītājs izmeta no mašīnas vecu šīferi, bet otrs -- dīvānu. Ar administratīvā pārkāpuma procesa lietas dokumentiem tika pierādīts, ka abu personu rīcībā ir konstatētas prettiesiskas darbības.

Par šādiem pārkāpumiem atbildība ir paredzēta Atkritumu apsaimniekošanas likuma 43. panta pirmajā daļā: fiziskai personai -- no desmit līdz simt piecdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskai personai — no piecdesmit līdz trīssimt naudas soda vienībām. Viena naudas soda vienība ir pieci eiro.

Personai, kas pie atkritumu konteineriem atstāja dīvānu, izskatītajā lietā tika piemērots naudas sods 50 eiro apmērā. Naudas sodu tādā pašā apmērā izpelnījās arī otra persona, kas pie atkritumu konteineriem atstāja šīferi. Par trešās personas darbībām lietvedība tika izbeigta, jo piegružotājs nākamajā dienā novērsa savu pārkāpumu.

Administratīvā komisija norāda, ka tās lietvedībā atrodas arī administratīvo pārkāpumu lietas par prettiesiskām darbībām, izmetot atkritumus tam neparedzētās un nepiemērotās vietās.  

Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteikts, ka atkritumu radītājam ir pienākums piedalīties pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanā, noslēdzot līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves atkritumu savākšanu un pārvadāšanu.