„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+14.8 °C
skaidrs laiks

Latgalē jūt, dara un rada – uzņēmēji “Latgales dienā 2023” prezentēja sasniegtos mērķus un saņēma balvas

Publicitātes bildes

Latgales plānošanas reģions (LPR), sagaidot patriotiskāko mēnesi Latvijas vēsturē, 8. novembrī pulcēja viesus uz vērienīgāko šī gada pasākumu “Latgales diena 2023” gan klātienē “Fantodroms” telpās Rīgā, gan arī tiešraidē pie ekrāniem.

 

Latgale -- vienmēr laba ideja!

 

Latgales diena” ir pasākums, kas jau trešo gadu kļūst par LPR gada nogales vērienīgāko notikumu un ir veltīts Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un attīstībai, Latgales pārstāvniecības darbības popularizēšanai, kā arī vietējo uzņēmēju piedāvāto iespēju un reģiona kā tūrisma galamērķa prezentēšanai. Tā tika rīkota EEZ grantu projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.

 

Pasākuma laikā izzinājām Latgales čaklo mājražotāju un talantīgo amatnieku piedāvājumus, iepazināmies ar drosmīgiem Latgales uzņēmējiem, godinājām Latgales uzņēmējdarbības centra organizētā konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2023” laureātus, izbaudījām jestro Turku sievu apdziedāšanos, iegrimām Ilonas Bageles un Daiņa Skuteļa priekšnesumos, kā arī ļāvāmies pasākuma vadītāju – digitālā satura autora Laura Zalāna un atraktīvās saimnieces Vijas Kudiņas uzburtajai gaisotnei.

 

Pasākuma laikā 33 Latgales uzņēmēji, mājražotāji un amatnieki prezentēja savu uzņēmumu, pakalpojumu vai produktu ar vizuālajiem materiāliem, video, degustācijām un klātienes produktu stendiem.

 

Kurš saņēma “Latgales reģiona uzņēmēju gada balvu 2023”

 

Šogad jau desmito gadu pēc kārtas notika konkurss “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva” ar mērķi apzināt un godināt Latgales reģiona uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgales reģionā, veicinot Latgales reģiona uzņēmēju atpazīstamību, plašsaziņas līdzekļos popularizējot labas uzņēmējdarbības prakses piemērus Latgalē:

 

  • nominācijā “Gada inovācija” balvu saņēma SIA “Safīra L”;

  • nominācijā “Gada mājražotājs” balvu saņēma Līvānu ķiploks, “SIA “Revima”;

  • nominācijā “Gada amatnieks” balvu saņēma Elvīra Škutāne;

  • nominācijā “Gada jaunais tūrisma pakalpojums” balvu saņēma viesu nams “Villa Fortuna”, SIA “Tritton”;

  • balvu “Gada uzņēmīgākais remigrants Latgalē” saņēma Maija Krasnā, SIA “MIIRS” (“Ārdavas muiža”);

  • nominācijā “Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē” balvu saņēma Rēzeknes speciālās ekonomikas zonas finiera lokšņu un koka paneļu ražošanas uzņēmums SIA “Verems”;

  • balvu nominācijā “Gada lauksaimnieks” saņēma divas zemnieku saimniecības -- z/s “Riekstiņi” un z/s “Kotiņi”;

  • nominācijā “Gada ražošanas uzņēmums” balvu saņēma divi vienlīdzīgi stipri Latgales uzņēmumi – SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” un SIA “Ziegler mašīnbūve”.

 

Latgales uzņēmējiem, mājražotājiem un amatniekiem ir raksturīgs liels optimisms un drosme, kas palīdz stāties pretī izaicinājumiem. Tas ir mūsu veiksmes stāsts un ieguldījums Latvijas un Latgales attīstībā. Šodien mums jābūt vienotiem, lai domātu par nākamajām paaudzēm, mums jārūpējas vispirms par mūsu uzņēmējiem, kas rada pievienoto vērtību”, atzīmēja LPR Attīstības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

 

Mūža ieguldījums

 

Bijušais Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasākumā pasniedza reģiona augstāko apbalvojumu – Atzinības rakstu – par mūža ieguldījumu Regīnai Osmanei, kura visu savu darba mūžu veltījusi kultūras dzīves attīstīšanai Daugavpilī.

 

Savukārt par mūža ieguldījumu tautas lietišķās mākslas un tradīciju izkopšanā un uzturēšanā Latgalē pateicības rakstu saņēma ludzānietis, Latgales amatu meistars Salimons Ķipļuks.

 

Ikviena darbīgā latgalieša ieguldījums mūsu reģiona labklājībā sniedz iedvesmu, liek tiekties augstāk, tālāk un raudzīties plašāk uz nospraustajiem mērķiem! Liek lepoties ar to, ka Latgale VAR, ka Latvija VAR!

 

Pasākums tika rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.--2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

#EEANorwayGrantsLatvia #EEANorwayGrants