„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+10.4 °C
skaidrs laiks

Nākamnedēļ Daugavpilī iedegs galveno Ziemassvētku egli

Ivars Soikāns

Nākamnedēļ, 2. decembrī, iededzot Adventes vainagu un pilsētas galveno svētku egli, Daugavpilī iemirdzēsies Ziemassvētku rotājumi un sāksies Ziemassvētku un Jaunā gada gaidīšanas laiks, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā.

Svētku veidotāji un pilsētas noformētāji ir sarūpējuši dažādus pārsteigumus. Pošoties svētkiem, pilsēta iemirdzēsies pasakā par Ziemassvētku vilcienu, kas no Daugavpils stacijas traucoties uz pilsētas galvenās svētku egles iedegšanu aiz sevis ir atstājis izbirušas dāvanas, saldumus un pat mazu eglīti. Ar šiem mirdzošajiem pārsteigumiem būs „piebirusi” visa Rīgas iela un arī Vienības laukums, kura centrā rotāsies krāšņās bantēs ietērpta lielā svētku egle, kā arī pats Ziemassvētku vilcieniņš un daudz citu pārsteigumu.

Galvenos svētku gaidīšanas pasākumus 2. decembrī pl. 15.30 ievadīs Adventes vainaga iedegšana skvērā pie Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcas. Kopā ar prāvestu Mārtiņu Klušu tiks aizlūgts par dievišķā brīnuma atklāsmi, par mieru un prieku mūsu sirdīs, sagaidot Kristus dzimšanas svētkus.

Turpinājumā pl. 16.30 mazākie svētku dalībnieki kopā ar vecākiem un vecvecākiem būs gaidīti Vienības laukumā, lai kopā ar Pūķīti, kura no nevienam nezināmas salas nejauši ir nokļuvusi Daugavpilī un ieraudzījusi nekad neredzētu koku -- eglīti, izdzīvotu pasaku „Pūķīte un eglīte”. Ikvienam klātesošajam ar dziesmām, dejām un līdzi jušanu būs jāpalīdz Pūķītei un viņas jaunajiem draugiem sikspārņiem nosargāt svētkus, ko centīsies izjaukt nejaukais Vilks Vilmārs. Savukārt pl. 17.00 paredzēta pilsētas galvenās svētku egles iedegšana.