„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.3 °C
daži mākoņi

Daugavpilī atklās Ziemassvētku vecīša rezidenci

Ivars Soikāns

Svētdien, 3. decembrī, pl. 12.00 Tehnikas un industriālā dizaina centra “Inženieru arsenāls” pagalmā durvis apmeklētājiem vērs Ziemassvētku vecīša rezidence, kur daugavpilieši un pilsēta viesi varēs izbaudīt īstu Ziemassvētku brīnumu, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā.

Ziemassvētku vecīša rezidences atklāšanas pasākuma programmā paredzētas meistarklases bērniem, koncerts ar pašmāju kolektīvu uzstāšanos, pasaku lasījumi kopā ar rūķi, rotaļas, gardi ēdieni un silti dzērieni, ko sarūpēs vietējie uzņēmumi. Par pasākuma kulmināciju kļūs svētku egles iedegšana.

Ziemassvētku vecīša rezidencē bērni varēs Vecītim ausī iečukstēt savas viskarstākās vēlēšanās un uzrakstīt vēstuli, kuru atstāt Ziemassvētku vecīša pastā.  

Katru svētdienu, 3., 10. un 17. decembrī, no pl. 12.00 rezidencē norisināsies aktivitātes un meistarklases. Te varēs nobaudīt arī ēdinātāju sarūpētus gardumus.

Savukārt 25. un 26. decembrī Ziemassvētku vecīša rezidencē notiks kopīga Ziemassvētku svinēšana. Šajās dienās savā rezidencē būs ieradies pats Ziemassvētku vecītis, lai kopā ar sanākušajiem svinētu svētkus pēc senajām latviešu tradīcijām. Savukārt vakara izskaņā paredzēta diskotēka.

Ziemassvētku vecīša rezidence “Inženieru arsenāla” pagalmā darbosies līdz 8. janvārim.