„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.4 °C
skaidrs laiks

Daugavpils kluba „Lokomotīve” sastāvs nokomplektēts

Publicitātes bildes

2023. gada spīdveja sezona noslēdzās pirms pāris mēnešiem, pēc tam atvērās transfēru logs Polijas līgās. Tas bija sākums braucēju meklēšanai jaunajai sezonai. Pēc ilgām sarunām gan ar saviem braucējiem, gan leģionāriem Daugavpils klubs publiskoja savu oficiālo sastāvu jaunajai sezonai.

Ņemot vērā „Lokomotīves” finansiālās iespējas, mēs nevaram sapņot par mūsdienu spožākajām pasaules spīdveja zvaigznēm. Tāpēc, tāpat kā iepriekš, bija jābalstās galvenokārt no finansiāliem apsvērumiem. Un, neskatoties uz to, ir izdevies izveidot gana labu sastāvu.

Jau vēstījām, ka pēc viena gada pārtraukuma klubā atgriezies dāņu spīdvejists Renē Bahs. 2022. gadā viņš uzrādīja ļoti labus rezultātus mūsu komandas sastāvā, taču, diemžēl, maijā kritiena rezultātā Renē guva nopietnu traumu un izstājās no cīņas līdz pat sezonas beigām. Iepriekšējā sezonā spīdvejists pārstāvēja Tarnuvas komandu un kļuva par vienu no tās līderiem.

Mūsu leģionāri -- brits Stīvens Vorals un austrālietis Džastins Sedžmens bija vieni no pirmajiem, kas pagarināja līgumus ar Daugavpils klubu. Ir arī jauni vārdi – zviedru juniors Noels Valkvists. Jāatzīmē, ka jaunajā sezonā „Lokomotīvei” ir būtiskas problēmas ar junioriem. Sākotnēji bija paredzēts junioru braucienos izmantot arī ārzemniekus, tāpēc tika uzaicināts zviedru sportists. Taču Polijas Motosporta federācija atkal mainīja noteikumus. Klubā kā juniori turpmāk drīkst startēt tikai vietējie braucēji, jaunie ārzemnieki drīkst sacensties tikai ar pieaugušo numuriem vai kā trešie rezervisti (8 vai 16 numurs). Rezultātā Noels parakstīja tā saukto “Varšavas” līgumu. Izsakoties saprotamāk, šī ir vienošanās bez finansiāliem nosacījumiem, taču sportists ir gatavs sacensties ar visiem pārējiem par iekļūšanu pamatsastāvā.

Klubam vispirms izdevās panākt vienošanos tieši ar leģionāriem. Sarunas ar vietējiem braucējiem ievilkās. Tomēr ar prieku paziņojam, ka mūsu komandu atkal pārstāvēs Ķasts Puodžuks. Pagājušajā sezonā viņš kļuva par vienu no Daugavpils „Lokomotīves” līderiem, izcīnot komandai nepieciešamos punktus. Un, manuprāt, jaunajā sezonā viņš uzlabos savus rezultātus. Daugavpils kluba krāsas turpinās pārstāvēt Jevgeņijs Kostigovs. Tāpat komandā paliks Daniils Kolodinskis, lai gan sportists nav oficiālajā sarakstā. Lieta tāda, ka „Lokomotīves” vadība izrādīja pretimnākšanu Daniilam un deva viņam iespēju piedalīties Ekstralīgas U24 čempionātā (sacenšas sportisti līdz 24 gadu vecumam). D. Kolodinskis parakstīja līgumu ar Krosnas klubu, taču varēs piedalīties arī Polijas otrās līgas sacīkstēs, pārstāvot Daugavpils klubu. Tādi paši nosacījumi tika pieņemti attiecībā uz Ernestu Matjušonoku. Turklāt pēc vairāku gadu prombūtnes Daugavpils klubā atgriezies Oļegs Mihailovs. Pagājusī sezona viņam nebija diez ko veiksmīga. Taču, kā mēdz teikt, mājās arī sienas palīdz, tāpēc jācer, ka Oļegs atgūs optimālu formu un izcīnīs savai komandai nepieciešamos punktus.

Savukārt ar junioriem ir daudz sarežģītāk. Pašlaik ir pieteikti trīs vietējie braucēji. Īpašas cerības klubs liek uz Artjomu Juhno, kurš ne reizi vien trasē demonstrējis skaistu un neatlaidīgu cīņu. Vēl ir pieteikts Ņikita Kauliņš un Vadims Antoņevičs, no kuriem arī tiek gaidīti labi rezultāti.

Sacensību kalendārs kļūs zināms tikai jaunajā gadā, kad tiks pārbaudīti visi klubi un izsniegtas visas licences. Tagad Daugavpils kluba vadība apspriež vismaz vienu starptautisku sacensību sarīkošanu. Kā jau zināms, 2024. gadā Latvija atkal uzņems pasaules seriāla posmu, bet tas atkal notiks Rīgā. Šoreiz pasaules labākie spīdvejisti Latvijas galvaspilsētā pulcēsies 7. septembrī.