„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+12.0 °C
daļēji mākoņains

Labdarības koncerts “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” -- šogad Latgalē

Publicitātes bildes

Gada sirsnīgais labdarības koncerts “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” šogad notiks lieliskajā Latgales vēstniecībā GORS 8. decembrī pl. 19.00. Muzikālās performancēs atkal kopā uzstāsies Latvijā skatītāju mīlēti mākslinieki un talantīgie bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām – integratīvā mākslas festivāla “Nāc līdzās!” laureāti.

 

Sarma Freiberga: “Koncerta “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” mērķis ir ne tikai radīt neaizmirstamu priekšnesumu uz skatuves, dodot iespēju jauniešiem ar īpašām vajadzībām attīstīt un paust savus talantus, bet vienlaikus iepazīstināt sabiedrību ar citādo, aicinot to ieraudzīt, saprast un pieņemt kā līdzvērtīgu šīs pasaules un sabiedrības daļu”.

Šogad “Nāc līdzās!” talantīgus jauniešus ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem pārstāvēs Valmieras Gaujas krasta vidusskolas -- attīstības centra jaunieši un pirmsskolas dejotāji “Mazās bitītes”, Rīgas 1. pamatskolas -- attīstības centra perkusiju grupa, Rīgas 5. pamatskolas -- attīstības centra brašie dziedošie puiši, Rīgas Ēbelmuižas pamatskolas surdo grupas, Daugavpils Stropu pamatskolas -- attīstības centra pirmsskolas zvangu duets, VSAC "Zemgale" filiāles "Ziedkalne" dejotāji, individuālie izpildītāji – Diāna Ponaskova, Renāte Jakovļeva, Laura Žukova, Marta Rancāne, Artūrs Rubenis, Antons Sņegovs, Kaspars Grigāns, Roberts Reingolds un instrumentālisti -- akordeonists Mihails Oļehovs, ērģelnieks Jakovs Burlajevs, ģitārists Kirils Švidčenko un „Fonda Nāc līdzās!” koris, kurā dzied daudzi no solistiem.

Kopā vienotā priekšnesumā būs viņu draugi mūzikā -- izcilie skatuves mākslinieki: LNO solistes Ilona Bagele un Jūlija Vasiļjeva, dziedātāji Dainis Skutelis, Marija Naumova, Nauris Puntulis, Ingus Ulmanis, Kristīne Prauliņa, etnogrupa „Tautumeitas”, grupa „Audiokvartāls”. Kopā ar viņiem koncertā varēsiet dzirdēt dzidrās Rīgas Doma kora skolas zēnu kora balsis (diriģents Mārtiņš Klišāns), Emīla Dārziņa mūzikas skolas orķestri kopā ar profesionāliem mūziķiem. Muzikālā virsvadība koncertā uzticēta diriģentam Andrim Vecumniekam. Muzikālās aranžijas radījis komponists un mūziķis Andris Sējāns. Koncerta režisore – Marija Bērziņa. Šogad koncertā būs unikāla iespēja scenogrāfijā redzēt latviešu gleznotāju meistardarbus. Lai tas būtu iespējams, fonds sadarbojas ar LNMM kolekciju turētājiem. Video ietvarā to visu ietērps videomākslinieks Toms Zeļģis.

Nekas nav par grūtu, ja līdzās ir tādi draugi! Visi kopā radīsim saulgriežu laika brīnumu, kas sāksies ar pamatīgu maskošanos un ķekatošanos, ļaus pakavēties sapņos un ilgās, un, kā jau brīdī, kad tiek pārkāps saulgriežu slieksnis, domās lūgsim savu ieceru piepildīšanos. Ja ļoti ticam, tad daudz kas piepildās!” tā domā labdarības koncerta mākslinieciskā producente daudzu gadu garumā, „Fonda Nāc līdzās!” vadītāja un šīs akcijas idejas autore Sarma Freiberga.

Komentāri

04.12.2023 08:55
Leduspuke
Dievs mums davina bernus ar ipasam vajadzibam lai mes iemacitos milet..tapec nac lidzaas..muzika ir dveseles lidojums .kur emocijas sajutas pa vismalkakajam dveseles stigam satiekas un vieno musv kopigas izjutas domaas sapnos ceribas.visiem but vajadzigiem un laimigiem sajaa pasaulee... he tikai svetkos koncertos bet ari ikdienaa mums jabut viens otram lidzas.lai skan sis sirsnigais koncerts. Ziemasvetkus gaidot.......