„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+9.8 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī atklāta Ziemassvētku vecīša rezidence

Ivars Soikāns

Pārsteigumiem pilna pirmā Adventes svētdiena bija arī Daugavpils cietoksnī, kur Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centra "Inženieru arsenāls" pagalmā tika atklāta Ziemassvētku vecīša rezidence, kur daugavpilieši un pilsēta viesi var izbaudīt īstu Ziemassvētku brīnumu,

Pasākuma apmeklētāji varēja iesaistīties meistarklasēs bērniem, baudīt koncertu ar pašmāju kolektīvu uzstāšanos, piedalīties pasaku lasījumos kopā ar rūķi, iet rotaļās, vizināties no kalniņa, nobaudīt vietējo uzņēmumu sarūpētos ēdienus un siltus dzērienus, bet par pasākuma kulminācija kļuva svētku egles iedegšana.

Ziemassvētku vecīša rezidencē bērni varēja uzrakstīt viņam vēstuli ar savām karstākajām vēlmēm un atstāt to Ziemassvētku vecīša pastā, nofotografēties ar īstu ziemeļbriedi un rūķi. Ziemassvētku vecīša rezidence darbosies līdz 8. janvārim un būs atvērta katru dienu no pl. 10.00 līdz 21.00.

Ziemassvētku un Jaungada laiks no decembra sākuma līdz pat janvāra izskaņai Daugavpilī būs piepildīts ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm -- koncertiem, radošām darbnīcām un meistarklasēm, tematiskām ekskursijām, iestudējumiem, tirdziņiem, izstādēm un daudzām citām aktivitātēm.

10. un 17. decembrī no pl. 12.00 rezidencē norisināsies aktivitātes un meistarklases. Te varēs nobaudīt arī ēdinātāju sarūpētus gardumus.

Savukārt 25. un 26. decembrī Ziemassvētku vecīša rezidencē notiks kopīga Ziemassvētku svinēšana. Šajās dienās savā rezidencē būs ieradies pats Ziemassvētku vecītis, lai kopā ar sanākušajiem svinētu svētkus pēc senajām latviešu tradīcijām.