„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+12.3 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī iedegta galvenā Ziemassvētku egle

Ivars Soikāns

Pirmās Adventes priekšvakarā, 2. decembrī, Daugavpilī tika iedegta pirmā svece pilsētas lielajā Adventes vainagā, bet Vienības laukumā, klātesot simtiem daugavpiliešu un pilsētas viesu, grezni iemirdzējās pilsētas galvenā egle.

Jau no paša rīta pilsētas iedzīvotājiem un viesiem bija iespēja piedalīties radošajās meistarklasēs un baudīt koncertus. Pievakarē, skvērā pie Sv. Pētera Ķēdēs Romas katoļu baznīcas, notika svētbrīdis, kad lielajā pilsētas Adventes vainagā simboliski tika iedegta pirmā svece. Savukārt vēlāk Vienības laukumā lieli un mazi baudīja svētku noskaņu, atrakcijas un muzikāli teatrālu uzvedumu "Pūķīte un eglīte", pēc kura visā krāšņumā iemirdzējās galvenā svētku egle.

Daugavpils galvenā māksliniece Ingūna Levša “Latgales Laikam” pastāstīja, ka 19 metrus augstās Ziemassvētku skaistules dekorēšanai šogad ir izmantoti teju divi kilometri gaismas virteņu ar 19 000 LED diodēm un trīs lieli gaismas dekori -- bantes. Egles noformējumā izmantotas arī 200 LED gaismas bumbas 40 centimetru diametrā, kā arī 500 dekoratīvo bumbu 15, 20 un 25 centimetru diametrā. Savukārt egles galotni rotā milzu sniegpārsla.

Pie egles ir piestājis Ziemassvētku ekspresis, no kura pa ceļam ir „izbiruši” jaunie Ziemassvētku dekori -- izgaismota piparkūku mājiņa, cepumi, kafijas tasītes, kokteiļu glāzītes un citas dāvanas. Gaismas arkas un pa ceļam no Rīgas uz Daugavpili izbirušās dāvanas izgaismotu figūriņu veidā ir piepildījušas arī Rīgas ielu. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, Dubrovina parks ir pārtapis izgaismotā pasaku mežā. Vienības laukuma krāšņo dekoru veiksmīgi papildina dažādas atrakcijas, karuseļi un panorāmas rats.