„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+10.4 °C
skaidrs laiks

Vai basketbolistēm tiesneši nozaga piecas spēles minūtes?

Margarita Vigule

Aizvadītajā sestdienā, 2. decembrī, Daugavpilī norisinājās Baltijas Sieviešu basketbola līgas spēle. Šoreiz Gunta Endzela un Irinas Romaņenko audzēknes savā laukumā uzņēma „Rīgas Stradiņa universitātes” (RSU) basketbolistes. Šis mačs noslēdzās ar viešņu uzvaru -- 73:71, taču rezultāts varēja būt citāds, jo, šķiet, tiesneši abām komandām nozaga piecas spēles minūtes.

Šoreiz tika gaidīta līdzvērtīga spēle, un līdzjutēji cerēja uz aizraujošu un spraigu cīņu. Un viņu gaidas piepildījās. Visu spēles laiku laukumā valdīja spriedze. Līdzjutēji, tostarp bungu grupa „Ultras”, kuras dalībnieki ieradās pilnā ekipējumā, bruņojušies ar bungām, svilpēm un saukļiem, tribīnēs aktīvi atbalstīja mūsu spēlētājas. Un daugavpilietes nepiekāpīgi cīnījās ar sāncensēm, lai gūtu uzvaru. Protams, bija kļūdas, taču bez tām neiztiek nevienā spēlē, pat NBA.

Tomēr pirmajā ceturtdaļā, neskatoties uz to, ka daugavpilietes sākotnēji izvirzījās vadībā, galvaspilsētas basketbolistes tomēr izcīnīja uzvaru ar 25:20. Otrajā ceturtdaļā mūsu meitenes palielināja spiedienu, veiksmīgāk uzbruka, un tas deva vēlamo rezultātu -- uzvaru -- 16:14. Trešajā mača nogrieznī atkal labāk nospēlēja pretinieces -- 15:13. Savukārt noslēguma ceturtdaļā atkal dinamiskāk spēlēja Daugavpils komanda. Uzvara bija ļoti tuvu, un „nervi uzdeva” abu komandu basketbolistēm. Taču mača beigas tika izbojātas. Un lūk, kāpēc.

Līdz spēles beigām bija atlikušas nedaudz vairāk kā 15 sekundes. Rīdziniecēm uzbrukumam dotas 14 sekundes. Uzbrukums pēc tiesnešu iepriekš fiksēta pārkāpuma sākās Daugavpils komandas zonā. Divas sekundes pirms uzbrukumam atvēlētā laika beigām Paula Cirša izdarīja metienu, taču bumba grozā neiekrita. Anita Miķelsone to uzreiz pārtvēra un arī izpildīja metienu, kas sasniedza mērķi. Tiesneši apspriedās un ieskaitīja divus punktus rīdziniecēm. Šāds lēmums, protams, iepriecināja RSU komandu, taču nepārprotami neapmierināja pretinieces un Daugavpils līdzjutējus.

Turklāt atlikušajās sekundes daļās daugavpilietes vairs nespēja glābt situāciju. Taču fakts ir tāds, ka, šķiet, tiesneši kļūdījās un abām komandām nozaga papildu piecas spēles minūtes. Lieta tāda, ka palēninājumā redzams, ka Miķelsone izpildīja metienu, kad laiks uzbrukumam jau bija beidzies. Respektīvi, sanāk, ka divus punktus nevajadzēja ieskaitīt. Katrā ziņā pie šāda secinājuma pēc video noskatīšanās nonāca daudzi, arī Latvijā labi zināmi treneri Nikolajs Romaņenko un Raitis Timma. Aicinu arī mūsu lasītājus sniegt savu vērtējumu.

Avīzes “Latgales Laiks” vietnē sociālajā tīklā „Facebook” ir publicēts šī spēles momenta video palēninājumā. Tāpēc ieskatieties un izdariet secinājumus.

Šoreiz komandā “Daugavpils Universitāte” (DU) visvairāk -- 26 punktus -- guva Kinga Piedela. Vislielākais efektivitātes koeficients -- Valērijai Baranovskai. Labu sniegumu demonstrēja Anna Liepiņa, Tamirisa Simonova un Mila Luzgina.

Daugavpils basketbolistēm nav laika pārdzīvojumiem, jo komandai ir ļoti saspringts grafiks. Jau 9. decembrī DU dosies uz izbraukuma spēli Klaipēdā, kur atkal būs jāspēlē pret pieredzējušajām „Neptunas-Amberton” basketbolistēm. Turēsim īkšķus par mūsu meitenēm!

Savukārt Reģionālajā līgā turpinās vīriešu basketbola komandu mači. Piektdien, 1. decembrī, Augšdaugavas novada basketbolisti izbraukumā aizvadīja spēli ar “Smiltenes BJSS”. Spraigā cīņā Latgales basketbolisti piekāpās pretiniekiem ar 71:85. Komandas „Augšdaugavas novads” rindās lieliski spēlēja Jurijs Meļņiks, kurš guva 23 punktus. Mājinieku komandā labu sniegumu demonstrēja Tomass Rozenbergs, kurš guva 22 punktus.

Nākamo spēli novada basketbolisti aizvadīs Daugavpilī 15. decembrī ar Daugavpils Sporta skolas komandu, kas, savukārt, 6. decembrī izbraukumā spēkosies ar „Smiltenes BJSS”.