„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+15.5 °C
daži mākoņi

Gadsimta risinājums: kā nokļūt skolā?

Pusotra stunda. Tieši tik ilgi automašīnām un autobusiem bija jāgaida uz ceļa Naujene--Biķernieki, lai nokļūtu apdzīvotā vietā, kur atrodas viena no lielākajām Augšdaugavas novada skolām. Iemesls -- piesniguši un netīrīti ceļi, kurus nebija iespējams izbraukt. Bet nesteidzieties kritizēt vietvaras. Kā izrādījās, tās šajā gadījumā nemaz nav vainīgas.

Ceļš no Naujenes uz Biķerniekiem jau sen ir mediju redzeslokā. Pirms vairākiem gadiem nācās cīnīties ar Satiksmes ministriju, lai to salabotu. Tobrīd grants ceļš bija briesmīgā stāvoklī. Ziemā un pavasarī, sniegam kūstot, Biķernieku ciemā nevarēja nokļūt ne tikai pasažieru autobusi, bet arī ātrā palīdzība. Rezultātā pēc diezgan ilgas cīņas novada domes vadībai, Biķernieku pamatskolas direktoram un žurnālistiem izdevās atrisināt šo problēmu. Ceļš tika salabots. Tomēr tā uzturēšana, it īpaši šoziem, netiek veikta pienācīgi.

„12. decembrī aptuveni pl. 7.30 uz valsts autoceļa V687 (Vecpils--Bramaniški) izveidojās pamatīgs autotransporta sastrēgums. Tajā iekļuva gan reisa autobusi, gan skolēnu autobusi, gan privātais transports. Sastrēgums izveidojās, jo nebija iespējams izbraukt aizputināto ceļu. Daudzi nokavēja darbu, bet mācības skolā sākās ar nokavēšanos. Diemžēl šī nav pirmā reize, kad Biķernieku pagasta iedzīvotāji saskaras ar aizputināta ceļa problēmu. Tāpēc lūdz atbildīgos par šī ceļa apsaimniekošanu operatīvi attīrīt brauktuvi no sniega,» laikrakstam «Latgales Laiks» sacīja Biķernieku pamatskolas direktors, Augšdaugavas novada domes deputāts Aleksejs Mackevičs.

Šis ceļš pieder valsts uzņēmumam „Latvijas valsts ceļi” (LVC), un tas arī ir atbildīgs par savlaicīgu tīrīšanu. Taču šķiet, ka šoreiz LVC darbs pelnījis negatīvu vērtējumu. Turklāt šī nav pirmā reize.

Jāpiebilst, ka ar līdzīgu problēmu šajā sniegotajā dienā saskārās arī citu Augšdaugavas novada pagastu iedzīvotāji. Tāpat kā Biķernieku gadījumā, visus šos ceļu posmus apkalpo uzņēmuma „Latvijas valsts ceļi” darbinieki.