„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+14.5 °C
daži mākoņi

Kurš nozaga granulas? Revīzija sola to noskaidrot

Publicitātes bildes

Pēdējā laikā dažādi mediji, arī sabiedriskie, sākuši sniegt daudz informācijas par Augšdaugavas novadu. Vieniem nepatīk novada attīstības plāns un it kā jau sen nocirstu koku izciršana, bet citiem – optimizācijas plāns. Taču tagad kā zibens no skaidrām debesīm izcēlies kārtējais skandāls, kas šoreiz saistīts ar Andreja Jeršova iecelšanu SIA “Ornaments” valdes locekļa amatā.

Šis uzņēmums, kura kapitāldaļu turētājs ir pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dzalbe, nodarbojas ar dzīvojamo māju uzturēšanu, centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu un siltuma ražošanu. Nesen Augšdaugavas novada domes deputāti saņēma vēstuli, ko parakstījuši 34 uzņēmuma „Ornaments” darbinieki, kurā viņi sūdzas par jauno vadītāju. Darbinieki apgalvo, ka Andrejs Jeršovs nespēj tikt galā ar saviem pienākumiem, tāpat viņi paziņoja, ka pazudušas katlumājai paredzētās koksnes granulas, rakstīja par neracionālu līdzekļu izlietojumu transportlīdzekļu remontam, kā arī ziņoja par vadītāja regulāro prombūtni un citiem pārkāpumiem.

Preses konferencē laikraksta „Latgales Laiks” reportiere jautāja pašvaldības vadībai par notikušo, lūdzot komentēt situāciju.

Pirmais uz jautājumu atbildēja domes izpilddirektors Pēteris Dzalbe: “Vēlos pateikties modrajiem darbiniekiem, kuri ieraudzīja adatu siena kaudzē, bet nepamanīja baļķi savā acī. Šajā sakarā tagad tiek veikts audits visās Augšdaugavas novada katlumājās neatkarīgi no tā, vai tā ir iestāde, skola vai pašvaldības uzņēmums. Jā, protams, mēs izvērtēsim mums atsūtīto informāciju, bet tagad es gribu norādīt uz sliktu lietu, ko izdarīja daži žurnālisti, kā arī viens no mūsu kolēģiem, es nezinu, kurš, bet tā ir pilnībā viņa atbildība. Viņš nosūtīja personas datus, kas pēc tam tika publicēti publiskajā telpā. Mēs izvērtēsim arī šīs darbības. Un es varu teikt, ka tas, ka tika publicēti personas dati, es runāju par vārdiem, uzvārdiem un personu parakstiem, tas arī ir pārkāpums, bet no žurnālistu puses.”

Arī pašvaldības priekšsēdētājs Arvīds Kucins nepalika malā un sacīja, ka uzņēmuma darbinieku atsūtīto informāciju obligāti pārbaudīs speciālisti. “Tāpat pieprasīsim informāciju no Andreja Jeršova, kāpēc 1996. gadā ražota autobusa remonts izmaksāja 2000 eiro, un, protams, apspriedīsim arī citus punktus, kas norādīti šajā vēstulē. Es izdošu arī citus rīkojumus saistībā ar šo nepatīkamo situāciju. Tā nav pirmā reize, kad ar šo uzņēmumu radušās tamlīdzīgas problēmas. Bet šajā gadījumā man šķiet, ka Andrejs Jeršovs vienkārši kādam "uzminis uz varžacīm”.”

Protams, žurnālisti vēlas uzzināt, kas ir Andrejs Jeršovs. Saskaņā ar Latvijas likumdošanu informācijai par valdes locekli jābūt pieejamai pašvaldības uzņēmuma oficiālajā mājaslapā, tomēr 13. decembrī, lai kā mēs centāmies, uzņēmuma “Ornaments” mājaslapā šos datus tā arī neizdevās atrast. Internetā uzgājām informāciju, ka vēl nesen Andrejs Jeršovs strādāja uzņēmumā „Rēzeknes namsaimnieks” tehniskā direktora amatā, bet 2019. gadā tika atlaists no Daugavpils sadzīves pakalpojumu kombināta valdes locekļa amata par darba kavējumiem un publiskās pirts remontēšanu par 500 000 eiro.

Komentāri

16.12.2023 12:51
Ineta
Visi no vienas partijas, Kucins, Dzalbe un Jersovs, drosi vien gruti balki ieraudzit.