„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Tramvaju līniju būvniecības projekti tiks pabeigti līdz gada beigām

Publicitātes bildes

Tramvaju līniju būvniecības projekti, kas ietver gan veco sliežu ceļu nomaiņu, gan jaunu sliežu ceļu izbūvi, tiks pabeigti līdz gada beigām, preses konferencē Daugavpils valstspilsētas domē žurnālistiem atzina AS „Daugavpils satiksme” valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis.

Savukārt Daugavpils valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš piebilda, ka būvdarbi objektos patlaban norit trīs maiņās teju 24 stundas diennaktī. Tramvaju pa jaunajiem sliežu posmiem 1. un 2. maršrutā plānots palaist vēl šogad. Savukārt kāda daļa apzaļumošanas un asfaltēšanas darbu varētu tikt pabeigti pavasarī, kad tam būs atbilstoši laikapstākļi.

AS „Daugavpils satiksme” tehniskais korektors Dmitrijs Rodionovs informēja, ka drīzumā plānots palaist testa vagonu arī pa jaunizbūvēto sliežu ceļa posmu Vaiņodes ielā, kas savieno 1. un 3. tramvaja galapunktu, lai pārbaudītu visus nepieciešamos parametrus. Savukārt jaunā gada sākumā varētu sākties arī 3. tramvaja kustība pēc jaunās shēmas -- pa Vaiņodes ielu uz ezera pusi un pretējā virzienā, lai cilvēkiem būtu ērti nokļūt gan līdz Daugavpils reģionālajai slimnīcai, gan Stropu aktīvās atpūtas trasei.

Sergejs Blagoveščenskis norādīja, ka patlaban „Daugavpils satiksmei” ir piegādāti arī visi četri jaunie tramvaju vagoni. Pagaidām tie nav pieņemti ekspluatācijā, jo turpinās izmēģinājuma braucieni un to pieņemšanas ekspluatācijā process. Tiklīdz tie tiks pieņemti ekspluatācijā, daugavpilieši un pilsētas viesi ieraudzīs tos uz sliedēm.

12. decembrī tika atjaunota divsliežu tramvaju satiksme Ķīmijas apkaimē. 1. maršruta tramvaju kustība organizēta pēc sava pastāvīgā saraksta ar nelielām izmaiņām, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā.

Darba dienu sarakstā tiek pārcelts reiss ar atiešanas laiku no pieturvietas “Butļerova iela” pl. 23.05 uz pl. 23.10, attiecīgi no pieturvietas “Stacija” pl. 23.32 uz pl. 23.35.

Transporta uzņēmumā vērš pasažieru uzmanību uz brīvdienu un svētku dienu sarakstu. Izanalizējot pasažieru plūsmu šajās dienās, pieņemts lēmums par tramvaju kustības intervāla palielinājumu. Pēc pl. 15.00 intervāls tiek palielināts no 11 minūtēm līdz 15 minūtēm, savukārt pēc pl. 18.20 intervāls tiek palielināts līdz 20--25 minūtēm.

 Ar atjaunoto tramvaju kustības sarakstu ir iespējams iepazīties pieturvietās un AS „Daugavpils satiksme” mājaslapā.