„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.5 °C
apmācies

Izbaudi ziemas burvību uz riteņiem: Atklājiet Rīgu no jauna, braucot automašīnā

Apmaksāta informācija

Ziema pārklāj Rīgu ar maģisku sniega segu, ietērpjot senās ēkas un kailos zarus pasakainos baltos tērpos. Pilsēta iegrimst svētku noskaņā, kas mijas ar vēstures elpu un ziemas sporta adrenalīnu. Un, kā gan labāk to visu pieredzēt, ja ne ar braucienu pa pilsētu? Izpētiet Rīgu no cita skatu punkta – no jūsu automašīnas!

Rīga - arhitektūras kaleidoskops:

Rīga ziemā kļūst par pasakainu kaleidoskopu – sniegs ietērpj senās ēkas greznā jūgendstilā, mistēriskā viduslaiku stāstā un gadsimtu harmonijā. Iesēdieties auto un atklājiet to no jauna!

Vecrīga elpo ar Art Deco eleganci un viduslaiku noslēpumu. Sniega rotā atdzimst ēkas, atklājot jaunas detaļas un stāstus. Iemirdzieties svētku gaismas spožumā, ieelpojiet karstvīna un piparkūku smaržu Vecrīgas tirdziņā.

Ziemas motorsports aizķers adrenalīna nervus. Uzmundriniet sportistus ledus trasē, izjūtot ātruma un ziemas sporta elpu.

Taču neaizmirstiet arī par drošību! Pārliecinieties par labām riepām, akumulatoru un logiem. Iesēdieties siltā salonā un izbaudiet komfortu.

Izvēlieties savu ceļu – pa Vecrīgas labirintiem, no Daugavas krasta līdz Ķīšezeram vai vēstures noslēpumi Rundāles pilī. Ziemas Rīga Jūs jau gaida!

Ziemassvētku pasaka pieaugušajiem:

Rīgu ziemā sniega sega apsedz ne tikai pilsētu, bet arī pieaugušo prātus, pārvēršot tos par pasakainiem labirintiem, kur pagātnes ēnas mijas ar tagadnes gaismām un vecās pasakas čukst aizmirstus sapņus.

Šeit, aiz Vecrīgas jūgendstila greznības un viduslaiku mistērijas, ik stūris stāsta savu stāstu, gaidot, kad kāda pieauguša bērna sirds to atkal noklausīsies. Karstvīns sasilda rokas, bet Ziemassvētku gaismas aizved mūs sapņu ceļos, kur ik katra sniega kupena slēpj brīnumu.

Izbrauciet uz Mežaparku, kur eglēs slēpjas noslēpumi un sniega klajumi glabā atmiņas. Meklējiet Ziemassvētku vecīti, kur bērnu smiekli jaucas ar sniega šņirkstēšanu. Ieklausieties,
kā ziemas klusums atver sirdi, jo Rīga nav tikai pasaka bērniem, bet gan atslēga uz mūžīga bērna dvēseli, kas vēl tic brīnumiem.

Sēdieties auto, ieslēdziet Ziemassvētku melodijas un ļaujiet Rīgai jūs aizvest piedzīvojumā, kur pieaugušo rūpes iekrīt sniega kupenās. Šeit jūs atkal varat būt bērns, kas atklāj pasauli pirmo reizi, kur ik katrs stūris ir laimes un sapņu ceļš. Brauciet, atklājiet, ticiet – ziemas pasaka Jūs gaida!

Adrenalīna šalts ziemas sporta garā:

Ziema Rīgā ir ne tikai svētku, bet arī adrenalīna un aizraujošu piedzīvojumu laiks. Ja jūs esat piedzīvojumu kārs autobraucējs, noteikti izmēģiniet ziemas autosprintu.
 
Rīgā ir vairākas ledus trases, kas piedāvā dažādas sacensības un pasākumus. Jūs varat izvēlēties piedalīties sacensībās pats vai vienkārši uzmundrināt sportistus no malas.
 
Ziemas autosprints ir aizraujošs veids, kā pavadīt dienu ar draugiem vai ģimeni. Tas ir arī lielisks veids, kā izbaudīt ziemas sniega un ledus burvību. 

Ziemas autosprints Rīgā

Pirms dodaties uz ceļa sprintu, pārliecinieties, vai jūsu automašīna ir gatava ziemas braukšanai. Pārbaudiet riepas, akumulatoru un logus, lai nodrošinātu drošu braukšanu.
4rati.lv ir sagatavojuši nepieciešamo informāciju par ziemas motosportu, izvēlies savu trasi un izbaudiet adrenalīna pieplūdumu ziemas sporta veidu noskaņās!

Brauciet droši:  

Rīgā ziemā sagaida aizraujoši piedzīvojumi uz riteņiem! Bet pirms dodaties izpētīt pilsētu, sagatavojieties drošam ceļojumam. Padomus, kā sagatavot savu auto ziemas braucieniem lasi autodoc.lv.

Riepas: Piemērotām riepām ziemas braucieniem ir vismaz 4mm protektors. Tie būs uzticams draugs sniegotos ceļos, nodrošinot labu saķeri un kontroli.

Akumulators: Aukstums var ātri izlādēt akumulatoru, tāpēc pirms brauciena pārbaudiet tā spriegumu. Labs akumulators garantē, ka motors darbosies bez problēmām.

Automašīnas akumulatora foto ņemts no vietnes autodoc.lv

Logi: Skaidra redzamība ir drošības stūrakmens. Pārliecinieties, ka logi ir tīri, bez švīkām un ar pietiekamu šķidruma līmeni. Lai katrs ledu gabaliņš un sniega kupena ir skaidri saskatāmi!

Siltums: Ne tikai komforta dēļ – uzsildīts salons novērš logu aizsvīšanu, kas var ievērojami samazināt redzamību. Braucienā pa sniega ieskauto pilsētu, logiem obligāti jābūt notīrītiem un neaizsvīdušiem!

Apgaismojums: Spilgti lukturi un bremžu gaismas ir jūsu drošības sargi. Tie ļauj redzēt ceļu tumsā un padara jūs redzamus citiem satiksmes dalībniekiem.

Atcerieties, drošība ir jūsu labākais ceļabiedrs. Izbaudiet ziemas Rīgas burvību un piedzīvojumus, bet brauciet ar atbildību! Lai ceļš jūsu priecē!