„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.9 °C
daži mākoņi

Fortūnas smaids

Aleksejs Gončarovs

Mēs, krāslavieši, pavadām nevis parastu, bet zīmīgu gadu -- gadsimtu pilsētas statusā! Daudzi jubilejas pasākumi jau ir aiz muguras, desmitiem patriotu ir ierakstījuši savu vārdu vēstures notikumu hronikā.

...Ziemassvētku gadatirgus rindas -- košā rotā ietērptajā Krāslavas Kultūras namā. Un tik daudz pazīstamu seju! Var uzrunāt ikvienu, bet es dodu priekšroku tiem, par kuriem esmu stāstījis lasītājiem gadu gaitā.

Maijas smaids ir spilgts fotogēniskuma piemērs. Visu iemīļotajai Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas vizuālās mākslas skolotājai jau ir nojucis personālizstāžu skaits. Jubilejas gadā -- četras mākslas izstādes Krāslavā un Daugavpilī. Tas ir Maijas Šuļgas personiskais rekords! Turklāt viņa ir arī prasmīga rokdarbniece, itin visos gadatirgos ir pieprasītas viņas darinātās ekskluzīvās sieviešu rotas, ko ieskauj meistares sirds siltums.

Mūsu māksliniecei ir arī neparasts ekstrēms ģimenes hobijs. Sergejs un Maija ne reizi vien ir pievārējuši grūtākos ziemeļu un dienvidu maršrutus ar džipu vai motociklu. Tostarp arī Āfrikas tuksnesi! Lūk, tāda ir šī divu mazbērnu vecmāmiņa.

Man ir īpašas simpātijas pret lauku cilvēkiem. Kā es priecājos, kad pagājušajā vasarā radošajā piknikā ar Roberto Meloni, skanot Adriano Čelentāno dziesmām, par kulinārijas konkursa zvaigzni tika atzīta saimniece Gaļina Borovoja no Piedrujas. Gastronomijas festivālā, ko organizēja mūsu aktīvais Māmiņu klubs, balles karalis bija viņa majestāte Citrons. Tur Gaļina arī radīja konditorejas brīnumu -- viņas pagatavotais gardums pārsteidza visus gardēžus. Toreiz galvenās balvas ieguvēja atzinās reportierim, ka vēl vairāk viņu iepriecināja Roberto Meloni dāvana -- grāmata “Pa bērnības garšām ar Roberto”, un pat ar autogrāfu!

Ziemassvētku tirdziņā Gaļina pircējus lutināja ar pašceptiem pīrāgiem, citiem konditorejas izstrādājumiem un ievārījumu, kas gatavots no pašas dārzā audzētiem labumiem.

Trešā labā paziņa ir maigā un romantiskā Elvīra Škutāne. Savulaik no visas sirds apsveicu savu novadnieci viņas pirmajā foto personālizstādē. Atmiņā iespiedušās fotogrāfijas, kuras izstaro mīlestību pret mūsu mazo dzimteni. Mēģināju pierunāt Elvīru turpināt fotografēt, bet... Ar radošumu apveltītā Elvīra deva priekšroku stikla dekoru darbnīcai. Vitrāžas „Tiffany” stilā, svečturi, logu dekori un eglīšu stikla rotājumi ir pieprasīti vienmēr. Elvīra netur noslēpumā radošos „knifus” -- viņa pastāvīgi vada radošo darbnīcu Krāslavas Amatniecības centrā. Un labais nāk atpakaļ! Pavisam nesen Latgales plānošanas reģions apbalvoja Elvīru Škutāni nominācijā “Gada amatnieks”. Svinīgā pasākumā balvu pasniedza Norvēģijas Karalistes vēstniece Latvijā Īne Morenga.

Man ir paveicies sadraudzēties ar interesantiem cilvēkiem! Trīs daiļā dzimuma pārstāvēm novēlu jaunus radošus panākumus. Skaistums izglābs pasauli!