„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Kā sagaidīt Zaļā Koka Pūķa gadu

Publicitātes bildes

Pavisam drīz būs klāt Jaunais 2024. gads. Saskaņā ar ķīniešu horoskopu, mēs atvadāmies no Melnā Ūdens Truša un sagaidām Zaļo Koka Pūķi, uz kuru liekam lielas cerības. Pašlaik daudzus nodarbina jautājumi: kādu tērpu šogad vilkt? Ko pagatavot? Kā izrotāt mājokli, lai iepriecinātu Zaļo Koka Pūķi? Par to mēs jums tūlīt pastāstīsim!

Gatavojam mājokli svētkiem

Pirmais, ar ko vajadzētu sākt, protams, ir eglīte. Latvijā daudzi Ziemassvētkus svin 25. decembrī, tāpēc vairumā mājokļu jau ir meža skaistule, taču vienmēr var ieviest izmaiņas, īpaši, ja vēlaties iepriecināt Pūķi. Sāksim ar to, ka Pūķa gadā vienmēr dominē spilgtas un piesātinātas krāsas, piemēram, sarkanā un zelta. Šīs krāsas ir veiksmes un cildenuma simbols. Tāpēc izmantojiet šīs krāsas, izrotājot eglīti. Pērciet bumbiņas, citus eglīšu rotājumus, lietutiņus, daudzkrāsainas virtenes. Tas viss iepriecinās labo Pūķi. Tagad pievērsīsimies interjeram. Ņemot vērā, ka sākas Zaļā Pūķa gads, šogad, dekorējot savu māju vai dzīvokli, izmantojiet vainagus, ziedu un skujeņu kompozīcijas. Turklāt, jo vairāk zaļā, jo labāk. Ir svarīgi arī izmantot pašu Pūķi. Tās var būt nelielas figūriņas, zīmējumi un citi rotājumi, arī lentītes ar šīs zīmes attēlu. Izrotājiet ar tiem sienas vai eglīti.

Un neaizmirstiet, ka mēs sagaidām Koka Pūķi. Tāpēc vēlams izmantot arī koka elementus. Ir lieliski, ja jūsu mēbeles ir izgatavotas no koka. Ja ne, nav liela bēda. Pietiks, ja izrotāsiet savu mājokli ar jebkādiem dekoratīviem elementiem, kas izgatavoti no koka. Varat izrotāt savu māju ar dekoratīviem pundurkociņiem vai iegādāties dekoratīvu koku ar lapu formas rāmīšiem, kuros var ievietot savas ģimenes un draugu fotogrāfijas. Bet ir viens svarīgs punkts: viss ir labs ar mēru. Tāpēc, izrotājot savu mājokli, nepārcentieties, kā arī mēģiniet izvairīties no lētuma. Pūķim tas ļoti nepatīk.

Vēl viens svarīgs punkts ir mājas apgaismojums. Izmantojiet sveces un laternas, jo ir svarīgi radīt siltu, omulīgu un mājīgu gaisotni. Pie Pūķa figūriņas var nolikt sveces, viņam tas noteikti patiks. Taču neaizmirstiet par drošību. Ja izmantojat vaska sveces, esiet uzmanīgi ar uguni. Ja elektriskās, tad neaizmirstiet tās savlaicīgi izslēgt.

Izvēlamies svētku tērpu

Kā zināms, Pūķis ir ļoti īpašs zvērs un tam tiek izrādīta atbilstoša cieņa. Tas ir spilgts augstsirdības, varenības un gara stiprības simbols. Ņemot vērā, ka nākamais ir Zaļā Pūķa gads, tad, protams, cieņā būs zaļā krāsa, kas simbolizē labklājību, veselību un nesaraujamu saikni ar dabu. Neskatoties uz to, ka formāli ir piemēroti jebkādi šīs krāsas toņi, jāņem vērā dzīvnieka stihija, izvēloties toņus, kas ir pēc iespējas tuvāk dabīgiem un atgādina sulīgu lapotni, zāli un skujas.

Vēl viena krāsa, kurai vajadzētu dot priekšroku, ir zelta krāsa. Palete ir plaša, no baltā zelta līdz mirdzošai bronzai. Šāds tērps var ienest jūsu mājās finansiālu labklājību. Turklāt Zaļajam Koka Pūķim šī krāsa būs īsti pa prātam.

Neignorējiet violeto krāsu. Ticiet man, ne velti to sauc par karalisko, un Zaļais Pūķis kā jaunā 2024. gada simbols ir tai labvēlīgs. Krāsa atbilst tā stiprajam un valdonīgajam raksturam. Un, ja savā Jaungada tēlā iekļausiet zelta rotaslietas vai atbilstoša toņa aksesuārus, jūs noteikti piesaistīsiet veiksmi.

Strīdīgs variants ir melnā krāsa. Daži astrologi vēsta, ka Jaungada naktī var vilkt šīs krāsas tērpus, savukārt citi iesaka to nedarīt. Tomēr ir jāsaprot, ka, piemēram, Ķīnā melnā krāsa ir labestības, tīrības un perfektuma simbols. Un šai kombinācijai vajadzētu Pūķim patikt. Tātad, ja esat izvēlējušies melnu tērpu, viss ir kārtībā -- varat labā noskaņojumā svinēt Jauno gadu.

Runājot par nevēlamām krāsām, tad, dīvainā kārtā, šajā sarakstā ir iekļauta zilā krāsa. No astroloģiskā viedokļa zilā krāsa simbolizē veiksmes trūkumu un dažādas neveiksmes. Astrologi kategoriski iebilst pret dzelteno krāsu. Izrādās, ka Pūķis godā tradīcijas, un, ja runa ir par Ķīnu, tad šajā valstī tikai monarhi drīkstēja valkāt dzeltenu apģērbu, parastie mirstīgie par to tika sodīti ar nāvi. Tāpēc Zaļais Pūķis var jūs sodīt, ja izvēlēsities dzelteno krāsu. Aizliegto krāsu sarakstā ir arī brūnā. Iemesls tam ir diezgan banāls. Pūķim vienkārši nepatīk šī krāsa, un viss. Tāpēc nesadusmojiet šo pasaku tēlu. Vēl viena „antikrāsa” ir baltā. Mēs tradicionāli saistām šo krāsu ar tīrību, svētkiem un kāzām. Savukārt Ķīnā viss ir otrādi. Ķīniešiem baltā krāsa simbolizē sēras. Un tagad iedomājieties, ka jūs sagaidāt gada simbolu sērās? Tas nu gan nebūs labi. Tāpēc aizmirstam arī par balto krāsu.

Dodamies uz virtuvi

Un, visbeidzot, pievērsīsimies vienam no svarīgākajiem jautājumiem: ko pagatavot, lai iepriecinātu Pūķi? Sāksim ar to, ko mēs zinām par šo dīvaino zvēru. Leģendas vēsta, ka tas ir plēsējs, kas nozīmē, ka šoreiz varam sevi iepriecināt ar dažādiem gaļas ēdieniem, tiesa, ar nelielu atkāpi. Ne jau visa gaļa Zaļajam Pūķim patīk. Turklāt tam ir lieliska apetīte, tāpēc jāgatavo daudz. Taču ir jāizvairās no dažādiem pusfabrikātiem, konserviem, mākslīgām piedevām, kā arī trušu gaļas ēdieniem. Pūķim garšos dabiski mājās gatavoti zivju, gaļas, dārzeņu ēdieni, kam pievienoti asie sarkanie pipari, paprika un garšvielas. Ēdienu daudzveidība, košas krāsas, skaisti trauki un, protams, labs garastāvoklis, labas domas un mīļi cilvēki pie galda – tas viss padarīs Vecgada vakaru neaizmirstamu.

Bet vispirms jāizlemj, kas tad īsti jāiekļauj Jaunā gada sagaidīšanas ēdienkartē. Pūķim noteikti patiks jūras veltes, zivis, tītars, pīle, zoss, rīsu ēdieni, garšaugi un garšvielas. Galdā jābūt arī sieriem, svaigiem zaļumiem un augļiem.

Tagad ielūkosimies aizliegto produktu sarakstā. Pūķis ir ļoti prasīgs zvērs, sākotnēji tas asociējās ar imperatora varu. Tieši tāpēc ir stingri aizliegts gatavot vistas gaļas ēdienus. Šis putns Pūķim šķiet pārāk prasts. Turklāt tas simbolizē nabadzību, vismaz Ķīnā. Toties mūsu valstī vistas gaļas cenas šokē, vienkāršāk ir nopirkt kilogramu cūkgaļas. Taču nav runa par Latvijas cenām, bet gan ķīniešu tradīcijām. Kā jau rakstījām, ir aizliegti pusfabrikāti un konservi, jo Pūķis dod priekšroku dabīgai pārtikai. Aizmirstiet par zaķa vai truša gaļu. Jo, kā vēsta ķīniešu leģenda, Pūķis izglāba šo dzīvnieku. Tāpēc, ja jūs pagatavosiet ēdienus no šī zālēdāja gaļas, jūs pamatīgi aizvainosiet Pūķi. Kivi ir vienīgais auglis, ko labāk neiekļaut Jaungada cienastā. Tāpat nevajadzētu pasniegt sēnes un sīpolus jebkādā veidā, jo šie produkti simbolizē rūpes un attiecību sairšanu.

Sagaidot Jauno 2024. gadu, labāk necelt galdā ēdienus, kas ir jāaizdedzina. Ir aizliegti ēdieni, kurus gatavo, izmantojot alkoholu.

Un, starp citu, svinētāji, lieciet aiz auss, -- Pūķim ļoti nepatīk piedzērušies cilvēki. Tāpēc pārlieku neaizraujieties ar stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī esiet piesardzīgi, rīkojoties ar šampanieti. Jo skaņa, kas rodas, putojot šampanietim, Pūķim simbolizē briesmas.

Lūk, kādus padomus mums sniedz daudzie astrologi. Un šeit jums ir jāizlemj pašiem, sekot tiem vai nē. Jo Jauno gadu naktī no 31. decembra uz 1. Janvāri sagaidām mēs. Ķīnā šis datums nenozīmē absolūti neko. Viņu Jaunais gads pienāks daudz vēlāk, proti, 10. februārī un beigsies 2025. gada 28. janvārī. Tātad vēl pusotru mēnesi mūs vadīs Melnais Ūdens Trusis.

Vēl viena 2024. gada īpatnība, kuru vēlos atgādināt, -- tas būs garais gads. Tomēr astrologi iesaka nebaidīties no tā. Pirmkārt jau situāciju „nogludinās” pats Pūķis, kas simbolizē labestību un taisnīgumu. Turklāt garajam gadam patīk smaidīgi optimisti, nevis pesimisti, kuri vienmēr no visa baidās. Tāpēc sagaidīsim Jauno gadu priecīgi, ar ticību labajam. Lai tas ir gaišs, neaizmirstams un laimīgs!