„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.1 °C
apmācies

„Daugavpils Universitāte” cīnījās godam, tomēr piekāpās Šauļu basketbolistēm

Margarita Vigule

Sestdien, 13. janvārī, komanda „Daugavpils Universitāte” (DU) aizvadīja šogad pirmo mājas spēli Baltijas sieviešu līgā. Daugavpilī ieradās pieredzējusī Šauļu komanda. Lietuvietes pretendē uz čempionāta medaļām un šobrīd Baltijas Sieviešu basketbola līgas kopvērtējumā atrodas pirmajā pieciniekā. Taču daugavpilietes tas nenobiedēja un DU aizvadīja spraigu spēli.

DU spēlētājas mača pirmajā pusē nespēja atraisīties. Pilnīgi iespējams, ka garās Jaungada brīvdienas mazliet izsita no čempionāta ritma. Tiesa, kā jau ziņojām, divas daugavpilietes -- Anna Liepiņa un Mila Luzgina -- šajā laikā Latvijas izlašu sastāvā veiksmīgi startēja Baltijas kausa izcīņā.

Arī šoreiz jau no paša sākuma abas metās cīņā. Un šeit, protams, jāpiemin arī “Daugavpils Universitātes” leģionāre Kinga Piedela, kura vadību atkal ņēma savās rokās. Neskatoties uz spraigo cīņu, pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar Daugavpils komandas zaudējumu -- 20:25. Savukārt otrajā ceturtdaļā Šauļu komandas pārstāves uzvarēja ar rezultātu 18:24. Taču pēc garā pārtraukuma spēle izlīdzinājās. Uzbrukumā metās viena no Daugavpils komandas līderēm Valērija Baranovska. Viņai šoreiz izcils rādītājs metienos. Sportiste realizēja trīs no pieciem trīspunktu metieniem un septiņus no vienpadsmit divpunktu metieniem.

Taču, neskatoties uz spraigo un aizraujošo cīņu, trešajā un ceturtajā ceturtdaļā, lai arī ar nelielu pārsvaru, uzvarēja viešņas -- 24:25 un 13:15. Tādējādi mačs noslēdzās ar rezultātu 75: 89 komandas “Siauliai-Vilmers” labā.

Valērija Baranovska guva 23 punktus, Kinga Piedela -- 28 punktus, un tas ir labākais rādītājs mūsu komandā. Bet, runājot par efektivitāti, šoreiz labākā bija sešpadsmitgadīgā Anna Liepiņa, kuras kontā ir 25 punkti.

Šauļu komandā šajā mačā lielu darbu paveica leģionāre no Amerikas Savienotajām Valstīm, 28 gadus vecā Kesidija Rouza Mihalka. Viņa spēlē guva 32 punktus, kļūstot arī par labāko lietderības ziņā (38 punkti). Kopumā “Siauliai-Vilmers” sastāvā lielāko ieguldījumu komandas uzvarā deva ārzemnieces. Cita amerikāniete, 23 gadus vecā Malija Rouza Bembrika, guva 21 punktu, 10 punktus izcīnīja Bulgārijas pārstāve 27 gadus vecā Iva Plamenova Georgijeva, bet 32 ​​gadus vecā Kenijas basketboliste Mersija Vanjama guva 9 punktus. No vietējām Lietuvas basketbolistēm labāko pieciniekā iekļuva tikai 19 gadus vecā Dangjele Pupkevičute -- 15 punkti.

Daugavpils komanda 18. janvārī dosies uz Viļņu, kur spēlēs ar Lietuvas čempionēm “Kibirkstis Vilnius” basketbolistēm.

Toties šodien, 16. janvārī, basketbola līdzjutēji aicināti uz Kultūras pils sporta zāli, kur notiks Reģionālās vīriešu līgas spēle. Daugavpils Sporta skolas komanda tiksies ar saviem principiālajiem pretiniekiem no Madonas. Mača sākums pulksten 20!