„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.6 °C
apmācies

Cerībā uz biznesa attīstību Višķos turpinās degradēto teritoriju sakārtošanu

Publicitātes bildes

Cerībā uz uzņēmējdarbības attīstību tuvākajā nākotnē Augšdaugavas novadā, Višķos, turpinās degradēto teritoriju sakārtošana, preses konferencē Augšdaugavas novada pašvaldībā žurnālistus informēja Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms.

Pašvaldībā no iedzīvotājiem regulāri tiek saņemti pārmetumi par to, ka pagasta teritorijā ir daudz neapsaimniekotu objektu, kas degradē teritoriju. Lai risinātu šo problēmu, pašvaldība pakāpeniski, savu iespēju robežās, cenšas sakārtot degradētās teritorijas. Patlaban ir uzsākti bijušās katlumājas un graudu kaltes demontāžas darbi.

Aizvadītā gada nogalē par darbu veikšanu ir noslēgts līgums ar būvnieku IK „Ella.Ko”, bet no pašvaldības budžeta iedalīti līdzekļi 16 939 eiro apmērā darbu apmaksai. “Būvnieks nojauks šos graustus, teritorijā tiks novākti visi būvgruži un atstāts sava veida būvlaukums nākotnes plāniem. Tālākais būs atkarīgs no iespējas startēt nākotnes projektos un veikt jaunu būvniecību,” teica Jānis Proms.

Augšdaugavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Aizbalts uzskata, ka tieši šajā vietā jau tuvākajā nākotnē varētu attīstīties uzņēmējdarbība, kā arī norāda, ka jau šī gada aprīlī tiks atvērta jauna ES programma uzņēmējdarbības atbalstam. “Ja komersanti izrādīs interesi, mēs kā pašvaldība vēlamies startēt šī būvlaukuma apbūvē, izbūvēt inženierkomunikācijas, stāvlaukumu. Mēs būtu gatavi būvēt kādu tipveida būvi, kur varētu ienākt komersanti,” skaidroja Vitālijs Aizbalts.

Minētās teritorijas tālākā attīstība nākotnē lielā mērā būs atkarīga tieši no komersantu intereses un vēlmes te darboties. Savukārt pašvaldība no savas puses nodrošinās uzņēmējam nepieciešamās infrastruktūras, tostarp piebraucamo ceļu izbūvi.

Aizvadītā gada nogalē Višķu pagastā Norvēģijas grantu programmas atbalstītā projektā tika pabeigta vēsturiski piesārņotās vietas “Višķu profesionālās vidusskolas mazuta glabātava” sanācija. Pavasarī plānots pabeigt atlikušos teritorijas labiekārtošanas darbus.

Revitalizējot teritoriju, objektā ir īstenots vērienīgs darbu apjoms -- savākti vairāk nekā 3800 kubikmetri bīstamo atkritumu, tostarp gan naftas produkti, gan arī piesārņots ūdens un piesārņota grunts. Demontēta arī infrastruktūra, kas bija šajā objektā, tai skaitā abas lielās mazuta uzglabāšanas tvertnes.