„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+13.5 °C
apmācies

Daugavpilī noskaidroja Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanā 1. posma uzvarētājus

Ivars Soikāns

Aizvadītās nedēļas nogalē, 20. un 21. janvārī, Daugavpilī, uz Lielā Stropu ezera ledus, pirmo reizi norisinājās Latvijas čempionāta posms zemledus makšķerēšanā, kura gaitā tika noskaidroti uzvarētāji kā individuālajā, tā arī komandu konkurencē. Sacensībās piedalījās teju simts makšķernieku no visas Latvijas, tai skaitā Latvijas izlases komandas dalībnieki.

Pirmajā sacensību dienā „A” sektorā vislabāk veicās Krišjānim Lisovskim no „OK cope sport/Groundbaits”, kura noķerto zivju kopējais svars bija 230 grami. „B” sektorā uzvaru svinēja Nikolajs Voroņins (Mežoņi) -- 300 grami, „C” sektorā -- Jānis Bitenieks (Carnikavas makšķerēšanas skola) -- 295 grami, bet „D” sektorā -- Jurijs Deiko (CopeVkaif/Daugavpils) -- 225 grami (vietu sadalījums tiek aprēķināts pēc starptautiskas formulas, ņemot vērā ne tikai loma lielumu, bet arī sektoru zivjainību).

Komandu vērtējuma TOP 6 pēc pirmās dienas iekļuva: “Cope Vkaif/Daugavpils” -- 15 punkti (iegūto vietu kopsumma), “Makšķerlietas.lv Ziemeļnieki” -- 21 punkts, „Mēs Zivīm” -- 21,5 punkti, „Tava Cope/Preiļu novads” -- 23 punkti, „Carnikavas makšķerēšanas skola” -- 28 punkti un „LIARPS” -- 29,5 punkti.

Sacensību pirmajā dienā 56 sportisti kopā noķēra 4,07 kilogramus zivju, vidējais svars uz sportistu -- 73 grami. Otrajā sacensību dienā Lielais Stropu ezers bija nedaudz dāsnāks. Saulainas laiks un lielāki lomi uzlaboja sportistu omu.

Divu sacensību dienu kopvērtējumā par Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanā pirmā posma uzvarētāju individuālajā vērtējumā kļuva Krišjānis Lisovskis (OK cope sport/ Groundbaits). Viņa kontā -- 554 grami zivju un 2 punkti. Otrajā vietā ar 823 gramiem zivju un 5 punktiem ierindojās Jurijs Deiko (CopeVkaif/ Daugavpils), bet trešajā -- Andis Bukalders (C.Albula2/Alūksne) -- 975 grami zivju un 6 punkti.

Komandu vērtējumā uzvaru svinēja „Makšķerlietas..lv/Ziemeļnieki” -- 2,13 kg -- 42 punkti. Otrajā vietā ierindojās „C.Albula1/Alūksne” -- 3,18 kg -- 46,5 punkti, bet trešajā -- pašmāju komanda „CopeVkaif/ Daugavpils” -- 2,00 kg -- 48 punkti. Sacensību uzvarētāji saņēma medaļas, kausus un sponsoru balvas.

Sarunās, daloties iespaidos par Daugavpils posmu, sacensību dalībnieki atzina, ka Latvijas otra lielākā pilsēta uzņēmusi lielo sportistu saimi ļoti viesmīlīgi. Viss bijis labi noorganizēts, bijusi ļoti ērta piekļuve makšķerēšanas vietai un labas balvas no Daugavpils pilsētas pašvaldības un viena no pasākuma sponsoriem veikala “Shark”. Vienīgā bēda -- zivju bijis salīdzinoši maz.

Īpašu gandarījumu sacensību dalībnieki pauda par pavāru, kurš ar uzkodām un tēju cienāja sportistus jau pirms starta. Pēc sacensības makšķernieki varēja nobaudīt lielisku līdakas zupu un sautējumu ar medījuma gaļu. Viss tika gatavots turpat uz ugunskura visu klātbūtnē.