„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī taps mājdzīvnieku kapsēta

Publicitātes bildes

Daudziem cilvēkiem mājdzīvnieki kļūst par ģimenes locekļiem. Un, kad mājdzīvnieks nomirst, cilvēks to vēlas pienācīgi apglabāt, nevis vienkārši iemest kārbā un izmest miskastē. Tāpēc dažos Daugavpils mikrorajonos, kā arī mežu teritorijās ir izveidotas nelegālas mājdzīvnieku kapsētas. Taču pilnīgi iespējams, ka cilvēkiem būs pieejama pavisam legāla vieta, kur viņu mīlulis varēs rast mūžīgu mieru.

Daugavpils domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa pastāstīja laikrakstam „Latgales Laiks”, ka tika iesniegts projekts minimālā sastāvā, kas paredz gan mājdzīvnieku kapsētas, gan cilvēku apbedīšanas vietas izveidi.

"Jā, šis ir apvienotais projekts, taču nevajag baidīties. Abas kapsētas neatradīsies kopā. Tās atdalīs ne tikai žogs, bet arī ceļš. Šīs divas zonas nesaskarsies. Šiem diviem objektiem paredzēta 10 hektāru liela platība. No tiem tikai 0,5 hektārus plānots atvēlēt mājdzīvnieku kapsētai. Pārējā teritorija tiks atvēlēta cilvēku apbedīšanai, turklāt būs izveidotas zonas dažādām ticībām: katoļiem, luterāņiem, vecticībniekiem, pareizticīgajiem,” informēja S. Pupiņa.

Santa Pupiņa pastāstīja, ka šajā projektā paredzēta arī piebraucamo ceļu, autostāvvietas, kā arī citas kapsētas funkcionēšanai nepieciešamās infrastruktūras izbūve. Tiks uzstādīti arī soliņi. Jau ir izraudzīta vieta projekta īstenošanai. Kapsētas atradīsies Liginišķos, netālu no kartodroma „Blāzma”. Pirms neilga laika tika veikta nepieciešamā ekspertīze, kurā tika pārbaudīts gruntsūdeņu celšanās līmenis noteiktā teritorijā. Un, kā liecina tajā iegūtie dati, vietās, kas paredzētas jauniem apbedījumiem, tostarp arī mūsu mazajiem brāļiem, tas ir ļoti zems.

Projekts ir nepieciešams un ilgi gaidīts, tomēr pagaidām grūti pateikt, kad tas tiks īstenots. Viss atkarīgs no Daugavpils pilsētas domes finansiālajām iespējām. Kad būs izstrādāts pilsētas budžets, tad arī taps skaidrs, vai kapsētas izveides projektu varēs īstenot šogad vai būs vēl nedaudz jāpagaida.