„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+8.0 °C
apmācies

Industriālais parks "Altop" pārstāj būt mīts

Jevgenijs Ratkovs

Jau vairāk nekā gadu notiek sarunas par industriālā parka „Altop” būvniecību Locikos. Šis ir Daugavpils pilsētas un Augšdaugavas novada kopprojekts. Taču vēl nesen tas šķita nerealizējams sapnis, tostarp arī atbilstoša finansējuma trūkuma dēļ. Taču pagājušā gada nogalē no Rīgas pienāca labas ziņas -- šī grandiozā projekta īstenošanai partneri saņems 17 miljonus eiro.

Bet kad tad īsti sāksies darbs? Izrādās, ka tas jau ir pavirzījies uz priekšu. Kā laikrakstam „Latgales Laiks” pastāstīja Daugavpils domes Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs, pašvaldība jau izsludinājusi iepirkumu industriālā parka „Altop” būvniecībai.

„Atgādināšu, ka pagājušā gada nogalē industriālā parka attīstībai izdevās saņemt valsts finansējumu 17 miljonu eiro apmērā, un šobrīd norit aktīvs darbs pie projekta īstenošanas. Projekta ietvaros līdz 2025. gada beigām ir jāuzbūvē ražošanas ēkas, jāveic teritorijas labiekārtošanu un jāizbūvē nepieciešamās komunikācijas,” sacīja I. Aleksejevs.

Industriālā parka attīstību pašvaldība vērtē lidostas būvniecības kontekstā. Un tā arī nav fantāzija. 2005. gadā Daugavpils pašvaldība iegādājās zemi Locikos un izstrādāja dokumentāciju lidostas ar industriālo parku attīstībai, lai piesaistītu stratēģiskos investorus. 2020. gadā tika veikta izpēte un izstrādāts tehniski ekonomiskais pamatojums. 2021. gadā, pateicoties sadarbībai ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, pilsēta saņēma 1 miljonu eiro lidostas projektēšanai, bet jau 2023. gadā -- 17 miljonus eiro industriālā parka būvniecībai. Daugavpils lidostas rekonstrukcija ir iekļauta Valsts attīstības plānā 2021.--2027. gadam.