„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+18.1 °C
nedaudz mākoņains

Saspringta nedēļa Daugavpils basketbolistiem

Margarita Vigule

Aizvadītā nedēļa Daugavpils basketbolistiem izvērtās ļoti saspringta. Daugavpils Sporta skolas puiši aizvadīja divus mačus, turklāt vienu no tiem ar līderiem, bet meitenes izbraukumā spēlēja ar Lietuvas čempionēm. No trim aizvadītajām spēlēm uzvarēta tikai viena.

Vispirms par Baltijas sieviešu līgas spēli. Pagājušajā nedēļā daugavpilietes devās uz Viļņu, kur spēlēja ar Lietuvas čempionēm – “Kibirkstis” basketbolistēm. Šī komanda šobrīd kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, taču cīnās, lai iekļūtu labāko trijniekā, turklāt vairumā gadījumu gana veiksmīgi. Ņemot vērā Daugavpils komandas iespējas un sastāvu, par uzvaru cīņā ar pieredzējušajām pretiniecēm nebija runas. Tiesa, gribējās skatīt pašaizliedzīgāku cīņu, piemēram, tādu, kādu redzējām mačā ar Šauļu komandu. Taču šoreiz tā izpalika.

Jau spēles pirmajās minūtēs lietuvietes pārstāja būt “viesmīlīgas saimnieces”. Viņas metās uzbrukumā, un jau pirmajās desmit minūtēs iekrāja labu pārsvaru, izcīnot uzvaru ar 25:16. Otrajā ceturtdaļā spēle nedaudz izlīdzinājās. Labus uzbrukumus veica arī viešņas no Daugavpils. Un tomēr uzvarēja “Ķibirkstis” -- 17:15.

Taču kaut kam vairāk mūsu komandai nepietika spēka. Neizdevās saņemties arī garā pārtraukuma laikā, šķiet, notika pretējais. "Daugavpils Universitātes" basketbolistēm spēle galīgi pajuka. Kļūdas sekoja cita citai. Un, protams, pieredzējušās pretinieces to nekavējoties izmantoja. Rezultātā nākamajās divās ceturtdaļās tika piedzīvota pamatīga sagrāve. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 35:10, bet ceturtā -- 31:14 mājinieču labā. Spēles rezultāts -- 108:55 Lietuvas kluba labā.

Šoreiz vāju sniegumu rādīja Daugavpils komandas līderes. Leģionāre Kinga Piedela izcīnīja tikai deviņus punktus, “efektivitātes” kategorijā neiegūstot nevienu punktu. Deviņus punktus guva arī Valērija Baranovska, kura lieliski cīnījās mačā ar Šauļu komandu, taču šoreiz ailē “efektivitāte” ir cipars ar mīnusa zīmi, tāpat arī Katrīnai Evai Millerei. Savukārt jaunās basketbolistes nedaudz mazināja rūgtumu. Rezultatīvākā šajā mačā bija Poļina Tupalo, kura guva 18 punktus, lietderības ziņā viņai arī labākais rādītājs -- 22 punkti. Lai arī Mila Luzgina guva tikai 6 punktus, lietderības ziņā viņa ieņēma otro vietu komandā, sakrājot 11 punktus.

Cerēsim, ka nākamajā mačā mūsu meitenes saņemsies un demonstrēs skaistu cīņu.

Tagad pievērsīsimies vīriešu basketbolam. Vienu no diviem mačiem pagājušajā nedēļā savā laukumā aizvadīja Daugavpils Sporta skolas audzēkņi. Viņi spēlēja ar Reģionālās līgas līderi -- Madonas klubu.

Līdzjutēji ļoti gaidīja šo spēli cerībā, ka izdosies revanšēties. Un Gunta Endzela audzēkņi bija diezgan tuvu šim mērķim, tomēr viesi bija pārāki ar rezultātu 95:83. Turklāt daugavpiliešiem otrās desmit minūtes izrādījās pagalam neveiksmīgas. Pirmajā ceturtdaļā laukumā risinājās dinamiska un līdzvērtīga cīņa, taču nākamajās desmit minūtēs mājiniekiem spēle pagalam negāja un viesi to nekavējoties izmantoja. Līdz ar to mača pirmajā daļā Madonas basketbolisti guva diezgan pārliecinošu uzvaru ar 49:39. Arī trešajā ceturtdaļā viņi spēlēja labāk, lai gan pēc garā pārtraukuma mūsējie nedaudz uzlaboja savu spēli. Taču noslēdzošajā ceturtdaļā pirmo reizi šajā mačā uzvarēja mājinieki, taču ar šo uzvaru nepietika, lai izcīnītu punktus. Šoreiz gribējās redzēt labāku spēli komandas līderu brāļu Pļavenieku izpildījumā. Lauris parasti lieliski cīnās katrā mačā, tāpēc negribas viņam pārmest pabālo sniegumu šajā spēlē. Šoreiz labākais mūsu komandā bija jaunais Edvards Kristens Silajānis. Mačā ar Madonas komandu viņš guva 20 punktus.

“Šodien mums pietrūka enerģijas un vēlmes uzvarēt. Mēs kopā ar pārējiem treneriem to uzsvērām pirms spēles, taču norādījumi netika ievēroti. Pilnīgi iespējams, lika sevi manīt nogurums. Puiši, neskatoties uz spēļu pārtraukumu, tomēr cītīgi trenējās. Pie šīs spēles mums nav īpaši jāpakavējas. Jāiet tālāk, jo galvenie mači vēl priekšā. Neskatoties uz šo zaudējumu, mēs iekļūstam izslēgšanas spēlēs. Un tur ir jāspēlē tā, kā protam spēlēt: aizrautīgi, aktīvi, enerģiski un motivēti,” komandas neveiksmi komentēja galvenais treneris Guntis Endzels.

Un jau dažas dienas vēlāk izbraukuma mačā ar Aizkraukles novada komandu daugavpilieši uzvarēja ar rezultātu 70:58. Šajā spēlē atkal lielisku sniegumu demonstrēja komandas kapteinis Lauris Pļavenieks. Lai gan, jāatzīst, ne viss šajā spēlē ritēja „bez aizķeršanās”. Dažkārt sāka „uzdot” nervi, redzot, ka daugavpilieši atkal sāk pieļaut muļķīgas kļūdas. Tiesa, jau pirmajās desmit minūtēs viņi izcīnīja labu pārsvaru, uzvarot ar 25:10, toties otrajā ceturtdaļā piekāpās pretiniekiem ar 16:17. Pēc garā pārtraukuma Daugavpils basketbolisti atkal izvirzījās vadībā -- 16:7, pēc tam atļāvās atslābināties un gandrīz izlaida no rokām uzvaru, ceturtdaļā zaudējot ar 13:24.

Labākais rezultāts šoreiz bija Laurim Pļaveniekam -- 22 punkti, savukārt Ritvars Nikolajevs guva 18 punktus. Pēc spēles sportists atzina, ka palīdzēja saņemties līdzjutēji. “Ultras” līdzjutēju pulciņš kopā ar komandu devās uz Aizkraukli un aktīvi atbalstīja savus spēlētājus, rībinot bungas un pūšot taures.

Šīs nedēļas beigās Daugavpils basketbolisti aizvadīs kārtējos Reģionālās un Baltijas līgas mačus, šoreiz savā laukumā. Piektdien, 26. janvārī, pulksten 20.00 sāksies Daugavpils Sporta skolas un “BK Līvāni/BJSS Juniors” spēle. Savukārt nākamajā dienā laukumā dosies “Daugavpils Universitātes” basketbolistes, kuras spēkosies ar čempionāta līderi -- komandu “LCC International University Klaipeda”. Sākums pulksten 15.00.

Atgādinām līdzjutējiem, ka jūs gaida interesanta “Daugavpils basketbols” programma. Tie ir dažādi konkursi un izaicinājumi, kuros var laimēt komandas sponsoru, tostarp mūsu drauga, Eiropā pazīstamās apdrošināšanas kompānijas Balcia, sagādātās dāvanas.