„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+11.1 °C
skaidrs laiks

Augšdaugavas novadā apbalvoja labākos sportistus

Dainis Bitiņš

Katru gadu Augšdaugavas novada domes vadība godina novada labākos sportistus. Vienīgais izņēmums bija Covid-19 laiks, kad bija aizliegts rīkot masu pasākumus. Šogad Kultūras centra „Vārpa” lielajā zālē pulcējās vairāki desmiti iedzīvotāju, kuri priecēja ar saviem sportiskajiem sasniegumiem 2023. gadā.

Piektdien, 26. janvārī, aizvadītā gada labākajiem sportistiem tika pasniegtas balvas septiņpadsmit nominācijās. Turklāt tika suminātas Augšdaugavas novada sportiskākās skolas un pagasti. Atklājot svinīgo pasākumu, novada pašvaldības priekšsēdētājs Arvīds Kucins pateicās visiem sportistiem un novēlēja vēl labākus rezultātus 2024. gadā. “Protams, mēs vēlētos aktīvāk atbalstīt sportu novadā, bet, diemžēl, pagājušā gada un, vēl jo vairāk, šī gada budžets neļauj īstenot iecerēto. Taču es gribu pateikties tiem, kuri ar savu entuziasmu un vēlmi rada brīnumus sportā. Mūsu pagastos un skolās daudz kas balstās uz entuziasmu. Gribu pateikties skolu, pagastu darbiniekiem un vecākiem, kuri atbalsta mūsu sportistus. Īpašu uzmanību ir pelnījuši treneri, kuri dara visu iespējamo, lai attīstītu sportu un atrastu pieeju katram sportistam,” sacīja A. Kucins.

Viens no spilgtākajiem sporta notikumiem, kas tomēr netika nominēts balvai, bija projekts “Politiķis ir tikai cilvēks”, par kuru mēs stāstījām laikraksta “Latgales Laiks” lappusēs. Šī projekta ietvaros pašvaldības Jaunatnes lietu daļas darbinieki rīkoja turnīrus dažādos komandu sporta veidos, kuros domes deputāti sacentās ar Augšdaugavas novada jauniešiem. Viņi spēlēja basketbolu, volejbolu, futbolu. Kopumā visas spēles bija spraigas un aizraujošas, bet pēc sacensībām organizatori visus dalībniekus cienāja ar gardu zupu.

Šis bija viens no lielākajiem realizētajiem projektiem 2023. gadā. Tas bija sadalīts vairākos posmos. Projekta laikā jaunieši uzzināja, ka politiķi zina, kā dzīvo katrs pagasts, apzinās visas problēmas un pārzina visas Augšdaugavas novadā dzīvojošo jauniešu iniciatīvas. Mēs parādījām, ka var droši vērsties pie politiķiem un apspriest aktuālus jautājumus un savas idejas. Manuprāt, mūsu politiķiem tas viss ļoti patika. Dažbrīd viņi pat aizmirsa, kas viņi ir un kāpēc piedalās pasākumā, zināmā mērā sajutās kā jaunieši un nereti pat ļoti gribēja uzvarēt. Arī jauniešiem tas viss patika. Un, ja pirmajā posmā, kad spēlējām volejbolu, jaunieši jutās mazliet sasaistīti, tad pēdējos posmos risinājās gana spraiga cīņa. Mēs aizmirsām, ka mūsu komandā ir deputāti. Mēs visi bijām vienoti. Un tas tiešām bija brīnišķīgs projekts,” sacīja Jaunatnes lietu daļas vadītāja Olesja Ņikitina.

Viens no aktīvākajiem projekta dalībniekiem bija pašvaldības priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aivars Rasčevskis. Viņš piedalījās visos projekta “Politiķis ir tikai cilvēks” pasākumos, piemēram, futbola mačā sargāja pašvaldības deputātu komandas vārtus, turklāt darīja to gana veiksmīgi.

Var teikt, ka mēs visu mūžu esam draugos ar sportu. Un tādas aktivitātes kā šis projekts pierāda, ka mēs, deputāti, atbalstām aktīvu dzīvesveidu. Vēlamies, lai sporta dzīvē piedalās gan jaunieši, gan vecākās paaudzes cilvēki, lai sports būtu tuvs visiem. Es jaunībā aktīvi nodarbojos ar sportu. Un jaunībā iegūtās prasmes nekur nepazūd un paliek ar mums visu mūžu. Tagad, protams, vairs neesmu tik labā formā kā agrāk, bet vēl šo to spēju,” Aivars Rasčevskis dalījās emocijās par dalību projektā.

Augšdaugavas novada „Gada balvu sportā 2023” saņēma:

Novada Gada pamatskola sportā” -- Lāču pamatskola; „Novada Gada vidusskola sportā” -- Ilūkstes Raiņa vidusskola; „Novada Gada sportiste seniore” -- Daina Amosova; „Novada Gada senioru sporta spēļu komanda” -- Novada K 45+ hokeja komanda “Augšdaugava” (treneris Aleksandrs Vabiščevičs).

Novada labākā pagasta pārvalde sportā” -- Kalupes pagasta pārvalde (sporta pasākumu organizators Aleksandrs Vabiščevičs).

Novada Gada sportists neolimpiskajos sporta veidos” -- Sandris Šedis; “Novada Gada sportiste neolimpiskajos sporta veidos” -- Aleksandra Jegorova.

Novada Gada Sporta spēļu vīriešu komanda” -- volejbola komanda “Augšdaugava”; “Novada Gada Sporta spēļu sieviešu komanda” -- novada sieviešu basketbola komanda D 35+.

Novada Gada treneris komandu sporta veidos” -- Edgars Savickis; “Novada Gada trenere individuālajos sporta veidos” -- Sņežana Bondare.

Novada Gada uzlecošā zvaigzne jaunietis” -- Adrians Lihoveckis; “Novada Gada uzlecošā zvaigzne jauniete” -- Ksenija Kozlova.

Novada Gada sportists” -- Armands Rokjāns; “Novada Gada sportiste” -- Adriana Kandu.

Balvu “Mūža ieguldījums sportā” šogad saņēma Sventes vidusskolas skolotājs un direktors Aleksandrs Sibircevs.

Par „Novada Gada sporta pasākumu” atzīts Starptautiskais turnīrs basketbolā veterāniem “Augšdaugava CUP 2023”.

Pateicības saņēma Augšdaugavas novada čempionātu galvenie tiesneši Sergejs Komļevs, Elmārs Rudovičs, Edgars Teivāns, Ivars Caune, Dmitrijs Hadakovs, Aleksandrs Rakovskis un Eduards Lihoveckis.