„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+17.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils „Gada sportisti” -- Anastasija Samoilova un Andžejs Ļebedevs

Publicitātes bildes

26. janvārī Daugavpils Vienības nama koncertzālē notika “Gada balva sportā 2023” apbalvošanas svinīgā ceremonija, kurā tika sveikti labākie Daugavpils sportisti, skolotāji, treneri, tautas sporta kustības virzītāji, kā arī pasniegtas pateicības sporta jomas atbalstītājiem.

Balvas tika pasniegtas divpadsmit nominācijās.

Par “Gada uzlecošajām zvaigznēm” 2023. gadā tika atzīti divi jaunie sportisti – brīvās cīņas sportiste Anastasija Jakovļeva un svarcēlājs Maksims Vasiļonoks. Nominācijai “Gada sporta skolotājs” tika izvirzīti divi pretendenti, tomēr šogad komisija nolēma piešķirt apbalvojumu Daugavpils Zinātņu vidusskolas sporta skolotājam Aleksandram Pitkevičam. Par labāko sporta notikumu tika atzīts Daugavpils Drifta festivāls. Nominācijā “Ieguldījums tautas sporta attīstībā” šogad balva pasniegta „Daugavpils Media futbola Līgai”. Balvu “Gada sporta komanda” saņēma “Ezerzeme/Daugavpils Universitāte”, bet tās treneris Rihards Puķītis atzīts par „Gada treneri”. Savukārt nominācijā “Gada paralimpiskais sportists” par labāko atzīts viens no Latvijas labākajiem ratiņpaukotājiem Oļegs Garkuls-Gurevičs.

Nominācijā “Gada sporta seniore” balva pasniegta Dainai Amosovai, bet nominācijā „Gada sporta seniors” -- Dmitrijam Andrejevam.

Balvas saņēma arī 2023. gada labākie sportisti -- šogad šo titulu ieguva pludmales volejboliste Anastasija Samoilova un spīdvejists Andžejs Ļebedevs, kurš šogad būs „FIM Speedway Grand Prix 2024” pasaules sērijas pastāvīgais dalībnieks.

Šogad balvu “Par mūža ieguldījumu Daugavpils sportā” saņēma brīvās cīņas treneris Vladimirs Golubevs.

Margaritai Vigulei tika pasniegts Pateicības raksts par sporta pasākumu atspoguļošanu, savukārt sporta fanu grupai “Daugavpils Ultras” pateicība tika izteikta par Daugavpils komandu aktīvu un skaļu atbalstu. Šīs balvas pasniedza Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs: “Nav šaubu, ka Daugavpilī ir daudz talantīgu sportistu -- daudzu vārdi jau sen izskanējuši ārpus Latvijas. Un mēs neapstāsimies! Apsveicu visus “Gada balva sportā 2023” laureātus! Jūsu centieni un uzticība sportam nebija veltīgi, un rezultāti runā paši par sevi. Man bija liels gods sveikt mūsu sporta veterānus Dainu Amosovu un Dmitriju Andrejevu, kā arī sporta fotogrāfi Margaritu Viguli un fanu grupu “Daugavpils Ultras”, kas arī aktīvi darbojas draudzīgajā komandā „Daugavpils basketbols”,” Igors Aleksejevs sacīja par sportistu panākumiem.