„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.9 °C
daļēji mākoņains

Biļetes Daugavpils sabiedriskajā transportā kļūs dārgākas

Ivars Soikāns

Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti apstiprinājuši SIA “Daugavpils satiksme” jaunos pasažieru un bagāžas pārvadāšanas tarifus, kas nosaka, ka braukšanas maksa vienam pasažierim no 1. marta līdzšinējo 70 centu vietā būs viens eiro.

Pensionāriem biļetes cena sabiedriskajā transportā būs 50 centi. Savukārt maksa par dzīvnieku un bagāžas (izmēri no 60x40x20 cm līdz 100x60x30 cm) pārvadāšanu būs 50 centi. No maksas par bagāžas pārvadāšanu ir atbrīvotas tās pasažieru kategorijas, kurām ir tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā.

Jaunie pasažieru un bagāžas pārvadāšanas tarifi paredz arī atvieglojumus vairākām iedzīvotāju kategorijām un izmaiņas mēnešbiļešu sistēmā, lai tā būtu maksimāli izdevīga iedzīvotājiem, kas regulāri izmanto sabiedrisko transportu.

No maksas par pilsētas sabiedriskā transporta izmantošanu atbrīvoti: vispārējās izglītības iestāžu klātienes un neklātienes izglītojamie; bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni; personas, kuras saņem ilgstošo sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā (vienā no sabiedriskā transporta veidiem); pirmsskolas vecuma bērni; divi daudzbērnu ģimenes locekļi; nestrādājoši Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidatori (vienā no sabiedriskā transporta veidiem); nestrādājoši Afganistānas kara dalībnieki vai bojā gājušo karavīru vecāki (vienā no sabiedriskā transporta veidiem); personas, kurām piešķirta I, II, III invaliditātes grupa; politiski represētas personas un 1991. gada barikāžu dalībnieki.

No 1. marta spēkā stāsies jaunas mēnešbiļešu cenas: sabiedriskā transporta mēnešbiļete visos maršrutos visām mēneša dienām -- 45 eiro līdzšinējo 40 eiro vietā; sabiedriskā transporta mēnešbiļete visos maršrutos visām mēneša darba dienām -- 35 eiro līdzšinējo 30 eiro vietā; sabiedriskā transporta mēnešbiļete pensionāriem visos maršrutos visām mēneša dienām -- 15 eiro; pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo profesionālās izglītības iestāžu klātienē un neklātienē izglītojamajiem mēnešbiļete visos maršrutos visām mēneša dienām -- 20 eiro.

Turpmāk sabiedriskā transporta mēnešbiļetes varēs iegādāties katru mēnesi no 20. datuma līdz nākamā mēneša 6. datumam Daugavpils autoostā, SIA “Daugavpils satiksme” kasē un pie konduktoriem.

Paaugstināt pārvadāšanas tarifus SIA “Daugavpils satiksme” bijusi spiesta, ņemot vērā ekonomisko situāciju un lai saglabātu sabiedriskā transporta pieejamību pilsētā, kā arī samazināt pašvaldības kompensācijas apmēru, kas 2023. gadā pārsniedza 8 miljonus eiro.

Braukšanas maksas atvieglojumus pašvaldības sabiedriskā transporta maršrutu tīklā ir tiesīgi saņemt pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušie pasažieri.

Sods par braukšanu sabiedriskajā transportā bez biļetes būs 30 eiro.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.