„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+9.8 °C
skaidrs laiks

Daugavpiliešus turpina šokēt apkures rēķini

Publicitātes bildes

Janvāris bija aukstākais mēnesis šajā apkures sezonā. Diennakts vidējā gaisa temperatūra bija -6,4 grādi. Mēnesi iepriekš -- 1 grāds ar “-” zīmi. Attiecīgi arī rēķini ievērojami pieauga. Vidēji iedzīvotāji šoreiz maksās par apkuri 2,49 eiro par kvadrātmetru bez PVN.

Pēc Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DDzKSU) sniegtās informācijas, mājās, ko apkalpo DDzKSU, viena kvadrātmetra izmaksas svārstās no 0,8948 eiro līdz 5,7880 eiro bez PVN. Jau vairākus gadus apkures ziņā lētākā ēka ir daudzstāvu dzīvojamā māja Nometņu ielā 66. Tieši šajā pilnībā renovētajā ēkā ir viszemākās izmaksas. Nedaudz vairāk (1,1177 eiro) maksās Cietokšņa ielas 70. nama iedzīvotāji. Apkures izmaksu ziņā lētāko māju pirmajā pieciniekā ir renovētās dzīvojamās ēkas.

Runājot par dārgākajām mājām, tad šajā gadījumā, un ne jau pirmo apkures sezonu, līdere ir neliela māja Cietokšņa ielā. Šomēnes tās iedzīvotāji maksās 5,7880 eiro par kvadrātmetru bez pievienotās vērtības nodokļa. Šajā dzīvojamo māju -- antilīderu sarakstā galvenokārt ir tā sauktās “staļinkas”.

Vienlaikus uzņēmuma “Daugavpils siltumtīkli” speciālisti atgādina, cik svarīgi ir apmaksāt rēķinus pirms noteiktā datuma. Janvāra rēķins jāapmaksā līdz šī gada 29. februārim. Ja jūs to nebūsiet izdarījuši, programma automātiski pārskaitīs jūsu uzkrāto priekšapmaksu, lai apmaksātu šo rēķinu. Un, ja ar šo summu nepietiek vai tās nav nemaz, tad no nākamā mēneša pirmās dienas tiks aprēķināta nokavējuma nauda. Taču, ja maksājums kavēts tikai pāris dienas, lūgums informēt par to klientu apkalpošanas nodaļu (tālruņi 654 07547, 654 07548, 654 07549), lai operatori ieskaitītu priekšapmaksas summu jūsu bilancē.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.