„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.7 °C
daļēji mākoņains

Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļā pērn pasaulē nākuši 349 bērni

Publicitātes bildes

Preiļu slimnīcā apkopoti Dzemdību nodaļas darba rezultāti 2023. gadā, un tie ir iepriecinoši -- pērn šeit piedzimuši 349 mazuļi.

Preiļi pēc Latvijas mērogiem ir neliela pilsēta, bet Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļa jau sen izslavēta kā viena no labākajām Latvijā. Laist pasaulē mazuļus šurp brauc no visa reģiona, kā arī no Vidzemes un Zemgales.

Dzemdību nodaļas darbinieki apkopojuši 2023. gada darba rezultātus. Preiļos piedzimuši 349 bērni, no tiem 190 zēni un 159 meitenes. Gadu iepriekš šis skaitlis bija lielāks -- 416 bērni: 219 meitenes un 197 zēni. Taču ir svarīgi ņemt vērā kopējo tendenci Latvijā, kur dzimstības rādītāji ir arī mīnus zīmi. Visvairāk bērnu piedzima janvārī un jūnijā. Visvairāk meiteņu piedzima janvārī -- 23, bet zēnu -- augustā -- arī 23.

„Kopš SIA “Preiļu slimnīca” tiek veikti SPKC Pacientu ziņotās pieredzes mērījumi (PREM) ar mērķi noskaidrot dzemdību pakalpojumu kvalitāti Latvijas slimnīcās, mēs aktīvi sekojam līdzi aptaujas rezultātiem par māmiņu pieredzi mūsu Dzemdību nodaļā un strādājam, lai pēc iespējas uzlabotu dzemdību pieredzi māmiņām Preiļu slimnīcā. Aptauja ir anonīma, tā palīdz noskaidrot dzemdību pieredzi slimnīcā, uzkrāt to un atbilstoši pilnveidot kopējo mātes un bērna aprūpi. Mums ir patiesi liels prieks dzirdēt atsauksmes par mūsu darbu. Liels paldies visiem, kuri ir piedalās un sniedz ieskatu savā dzemdību pieredzē,” sacīja Preiļu slimnīcas speciālisti.

Pēc viņu teiktā, visbiežāk aptaujā māmiņas atzinīgi vērtē pozitīvo gaisotni Dzemdību nodaļā, profesionālo, laipno un atbildīgo speciālistu attieksmi.

Komentāri

29.02.2024 15:58
Светлана
Самые лучшие.. отличный роддом.
29.02.2024 15:58
Светлана
Самые лучшие.. отличный роддом.

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.