„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils saņēma dāvanā lielisku basketbola maču

Margarita Vigule

Slavenākais Latvijas basketbola klubs “VEF Rīga” otro gadu pēc kārtas Daugavpilī aizvadīja vienu no Latvijas--Igaunijas līgas spēlēm. Šoreiz līdzjutēji varēja sekot aizraujošam un neaizmirstamam galvaspilsētas kluba un Igaunijas komandas “AVIS UTILITAS Rapla” mačam.

Igaunijā basketbols jaunu līmeni sasniedza pirms pāris gadiem, un tagad šīs valsts izlase liek nervozēt pat vistitulētākajām komandām. Nesen Eiropas čempionāta kvalifikācijā Igaunijas valstsvienība uzvarēja vienu no čempionāta favorītēm -- Lietuvas izlasi. Arī basketbola klubi ir spēruši lielu soli uz priekšu. Šosezon Igaunijas un Latvijas klubi cīnās par Latvijas--Igaunijas vīriešu basketbola līgas zeltu, un „VEF Rīga” un „AVIS UTILITAS Rapla” mačs Daugavpilī to pierādīja.

Tiesa, jāatzīmē, ka Rīgas komanda turnīra tabulā ieņem trešo vietu, bet pretinieki no Raplas ir tikai desmitajā vietā. Taču šī starpība nekādi neietekmēja abu komandu spēli, kas 24. martā norisinājās Daugavpilī. Komandas aizvadīja spraigu un interesantu cīņu, kurā uzvarētājs tika noskaidrots tikai mača pēdējās sekundēs.

Pirmajās divās ceturtdaļās uzvarēja Rīgas komandai -- 28:19, 22:17, taču trešajā ceturtdaļā „VEF Rīga” spēle pagalam nevedās. Kļūdas sekoja cita citai. „VEF Rīga” treneris Jānis Gailītis paņēma vairākus minūtes pārtraukumus, lai sapurinātu komandu, taču tas nelīdzēja. Rezultātā sekoja zaudējums ar rezultātu 11:24. Pēdējā ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā, un uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēdējās sekundēs.

Piecas sekundes pirms spēles beigu signāla rezultāts bija 77:76 „VEF Rīga” labā. Tomēr trīs sekundes pirms spēles beigām gana veiksmīgi nospēlēja igauņi -- divus punktus komandas labā guva Martins Pasoija. Un, kad šķita, ka nav izredžu uzvarēt, sekundi pirms tiesneša svilpes bumbu "AVIS UTILITAS Rapla" grozā no trīspunktu zonas iemeta „VEF Rīga” leģionārs Džaizeks Lotijs. Mača rezultāts -- 80:78 Latvijas komandas labā.

“Esmu pateicīgs Daugavpils līdzjutējiem par milzīgo atbalstu. Ļoti ceru, ka skatītājiem viss patika, noslēgums bija lielisks, domāju, ka visi to izbaudīja. Mačs bija sarežģīts. Pie Džaizeka Lotija, kurš izpildīja uzvaru nesošo metienu, uz šo spēli bija atbraukusi vecmāmiņa, un man šķiet, ka tas viņam šodien palīdzēja,” emocijās pēc spēles dalījās „VEF Rīga” galvenais treneris Jānis Gailītis.

Priecīgas emocijas bija redzamas arī viena no spēles līderiem, latviešu basketbolista Māra Gulbja sejā: “Viss izdevās, mēs uzvarējām. Protams, ir ļoti grūti spēlēt, kad kopvērtējumā viss ir skaidrs, bet tomēr gribas uzvarēt katrā mačā. Un šodien mums tas izdevās.” Turklāt Māris atzīmēja, ka viņam ļoti patīk Daugavpils, taču žēl, ka Latvijas otras lielākās pilsētas komanda vēl nav pārstāvēta valsts spēcīgākajā līgā. Tomēr sportistu priecē tas, ka mēs pieliekam pūles, lai Daugavpils komanda tur būtu.

Par Daugavpili un vietējo līdzjutēju atbalstu sirsnīgi runāja arī Rīgas kluba prezidents Gatis Jahovičs. Viņš ir priecīgs, ka jau otro gadu pēc kārtas kādu no līgas spēlēm var aizvadīt Daugavpilī. Un šoreiz līdzjutēju skaita ziņā mūsu pilsēta sasniedza otro rezultātu sezonā -- maču apmeklēja vairāk nekā 1200 cilvēki.

"Šodien šeit valdīja lieliska gaisotne. Mūs atbalstīt ieradās vairāk nekā tūkstotis līdzjutēju, un tagad daudzi fotografējas ar komandas spēlētājiem. Arī pirms gada nebija sliktāk. Mums ļoti patīk šeit spēlēt. Un, ja „Daugavpils basketbols” vadītājs Igors Aleksejevs izteiks mums šādu lūgumu, esmu pārliecināts, ka spēsim vienoties. Esmu patīkami pārsteigts, ka jums izdevās sasniegt lieliskus rezultātus tik īsā laika periodā. Zinu, ka Daugavpilī vietējo komandu spēles apmeklē liels līdzjutēju skaits, pie jums tribīnes ir pilnas. Vēlu jums veiksmi arī turpmāk,” sacīja G. Jahovičs.

Igora Aleksejeva komentārs nebija ilgi jāgaida. Viņš, protams, veiks pārrunas, lai jaunajā sezonā viena no „VEF Rīga” spēlēm tiktu aizvadīta Daugavpilī: “Pirms gada sāku sarunas, lai šodien notiktu spēle. Mēs ilgi piemeklējām datumu, jo rīdzinieki spēlē arī eirokausos, viņiem ir ļoti saspringts grafiks. Protams, lai sarīkotu īstus svētkus, bija jāizvēlas brīvdiena, izvēlējāmies svētdienu. Esmu ļoti gandarīts, ka pēc gada atkal izdevās vienoties par “VEF Rīga” spēles rīkošanu Daugavpilī. Mačs izvērtās ļoti aizraujošs, viss izšķīrās pēdējā sekundē. Un, protams, mēs turpinām attīstīt Daugavpils basketbolu. Paldies „VEF Rīga” par palīdzību šajā jautājumā. Tagad mūsu puišiem ir iespēja sevi pierādīt un iekļūt Latvijas--Igaunijas līgā, kā arī spēlēt prestižākās sacensībās Rīgas komandā, jo „VEF Rīga” vērīgi seko mūsu spēlētāju sniegumam un var palīdzēt viņiem piepildīt sapni par spēlēšanu eirokausos un, varbūt, arī Latvijas izlases sastāvā.”

Rīgas klubam priekšā ļoti svarīgi mači. Un mēs visi ceram, ka viņi šosezon atkal -- nu jau vienpadsmito reizi -- kļūs par Latvijas čempioniem. Turēsim īkšķus par „VEF Rīga”!

 

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.