„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+17.8 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils Sporta skolas komanda noslēgusi Reģionālās basketbola līgas sezonu

Margarita Vigule

Ceturtdaļfināla spēlēs ar Daugavpils Sporta skolas un “East-Ball/RTDP” komandas piedalīšanos uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami trīs mači. Nākamajā kārtā iekļuva Rīgas basketbolisti, bet Daugavpils sportisti, diemžēl, sezonu ir noslēguši.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tika noteikts pēc divām gūtām uzvarām. Mūsu komandai šoreiz nebija ērtākais pretinieks. „East-Ball/RTDP” regulārā čempionāta spēļu statistika liecina, ka šai komandai ir ļoti augsts rādītājs atlēkušo bumbu pārtveršanā un veiksmīgi realizēti trīspunktu metieni. Šajās pozīcijās daugavpilieši atpalika. Tomēr pirmajā abu komandu spēlē, kas notika Rīgā 10. martā, uzvarēja daugavpilieši. Tiesa, šis mačs izrādījās ārkārtīgi nervozs.

Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar neizšķirtu -- 19:19. Taču jau otrajā spēles nogrieznī daugavpilieši sagrāva pretiniekus ar rezultātu 37:13. Šķita, ka uzvara jau ir kabatā, jo šādu starpību ir ļoti grūti atspēlēt. Taču rīdzinieki pierādīja, ka tas ir pilnīgi iespējams. Pēc garā pārtraukuma „East-Ball/RTDP” basketbolisti citu pēc cita realizēja trīspunktu metienus un desmit minūtēs izlīdzināja rezultātu, tomēr šī spēle noslēdzās ar Daugavpils komandas uzvaru -- 93:90.

Lai iekļūtu pusfinālā, Gunta Endzela audzēkņiem atlika tikai uzvarēt mājas spēlē, kas 13. martā norisinājās Daugavpilī. Diemžēl mūsu basketbolisti ar šo uzdevumu netika galā. Faktiski neveiksmīga bija tikai pirmā ceturtdaļa, taču ar to pietika, lai zaudētu visā mačā, kas noslēdzās ar rīdzinieku uzvaru -- 83:66.

"Iepriekšējā spēlē uzvarējām, pateicoties realizētiem trīspunktu metieniem, bet šodien zaudējām tikai tāpēc, ka nespējām apturēt pretiniekus zem groza, zaudējām cīņā par 30 atlēkušajām bumbām, un tas viss ietekmēja rezultātu," pasūkstījās Daugavpils Sporta skolas komandas galvenais treneris Guntis Endzels.

Par otrajā spēlē pieļautajām kļūdām runāja arī komandas kapteinis Lauris Pļavenieks, kurš atkal tika atzīts par mača labāko spēlētāju. Un tas, neskatoties uz to, ka mūsu līderi visas spēles laikā bloķēja pretinieki. “Pirmā spēle mums bija nedaudz vieglāka, jo pretinieki mūs nezināja, tiesa, arī mēs ar viņiem nebijām spēlējuši. Sākām daudz labāk, taču viņi mūs panāca un mača beigas bija smagas, arī mūsu kļūdu dēļ. Šodien atnācām uz spēli un gribējām uzreiz uzvarēt, gribējām vienkārši „paņemt” uzvaru, bet pretinieki to nepieļāva, viņi bija labāk sagatavojies šai cīņai. Jā, šodien mani patiešām nepārtraukti bloķēja visu spēles laiku, bet tāda ir nasta, ja esi viens no labākajiem spēlētājiem, viņi zina, kā pret mani aizsargāties, neskatās, kur ir bumba, viņi tikai skatās, kur esmu es, bet man vienalga ir jāmācās atrast metienu iespējas, neskatoties uz šādu spēli. Viss ir godīgi,” Lauris Pļavenieks komentēja abas spēles.

Šoreiz iepriecināja jaunā ukraiņu basketbolista Dmitro Tupalo sniegums, kurš abos mačos ļoti daudz palīdzēja savai komandai smagajā cīņā. Dmitro atzīst, ka, spēlējot Daugavpils komandas sastāvā, ir būtiski uzlabojis savu sniegumu.

“Sākumā, kad spēlēju, vienmēr ļoti uztraucos, ar laiku pieradu pie emocijām, sāku tās savaldīt, centos palīdzēt komandai. Salīdzinot mani toreiz un tagad -- tas ir kā diena un nakts. Tagad man pašam patīk, kā spēlēju. Esmu sācis mazāk kļūdīties, vairāk klausos treneri, esmu ieguvis lielāku pārliecību. Kas attiecas uz šodienu -- komanda zaudēja, mums nevedās spēle, laikam šī nebija mūsu diena, mēs zaudējām daudz atlēkušo bumbu," sacīja sportists.

Izšķirošā bija trešā spēle, kas notika Rīgā 17. martā. Pirmajā ceturtdaļā daugavpilieši uzvarēja ar minimālu starpību -- 14:13, tomēr otrajā ceturtdaļā mājinieki ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru -- 13:10. Īsta neveiksme Daugavpils sporta skolas komandu piemeklēja trešajā ceturtdaļā, kurā mūsu basketbolisti zaudēja ar 6:18. Ceturtajā ceturtdaļā bija iespējas mainīt spēles gaitu, un Gunta Endzela audzēkņi bija tam ļoti tuvu, tomēr ar galarezultātu 60:52 uzvarēja rīdzinieki un izcīnīja ceļazīmi uz Reģionālās līgas pusfinālu. Līdz ar to mūsu komandai sezona ir noslēgusies. Taču jāņem vērā, ka Daugavpils Sporta skolas komanda ir čempionāta debitante.

Šosezon Daugavpils vīriešu basketbols vārda tiešā nozīmē „atdzima no pelniem”. Tāpēc puiši ir malači, komanda vēl jauna un nepieredzējusi, taču jau regulārajā sezonā spēja pārliecinoši izcīnīt otro vietu grupā un lieliski pacīnīties ar pieredzējušākiem pretiniekiem izslēgšanas mačos.

Priekšā ir starpsezona, taču tas nenozīmē, ka visi basketbolisti uz pusgadu izklīdīs kur kurais. Treniņi turpināsies, jo jāpilnveido meistarība un jāgatavojas jaunajai sezonai, kurā, esmu cieši pārliecināta, Daugavpils puiši spēs izcīnīt medaļas. Viss ir viņu rokās!

Noslēgumā vēlos iepriecināt līdzjutējus -- sezona Daugavpilī vēl nav beigusies. Gaidām interesantu sieviešu komandas „Daugavpils Universitāte” cīņa ar “BJBS Rīga Juniores/LU” par tiesībām startēt Latvijas čempionāta “četru finālā”.

Pirmā spēle notiks šodien, 21. martā, Rīgā. Komandas tiksies Daugavpilī 27. martā. Mača sākums pulksten 18.00.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.