„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+17.3 °C
nedaudz mākoņains

"Impulss" gaida jaunas biznesa idejas

Publicitātes bildes

Pagājušajā piektdienā tika atklāta Daugavpils pilsētas domes rīkotā grantu konkursa “Impulss” vienpadsmitā sezona. Šī pasākuma mērķis ir palīdzēt jaunajiem uzņēmējiem īstenot savus sapņus, vienlaikus radot jaunas darba vietas pilsētā.

Desmit gadu laikā, realizējot jauno uzņēmēju atbalsta programmu „Impulss”, ir sasniegti vērā ņemami rezultāti. Šajos gados pašvaldība ir atbalstījusi un piešķīrusi finansējumu 93 uzņēmumiem un atvēlējusi interesantu projektu īstenošanai 505 tūkstošus eiro. Patiesībā tie nav tik lieli līdzekļi, īpaši, ja ņem vērā, ka Daugavpilī ir atvērtas jaunas interesantas sabiedriskās ēdināšanas vietas, tiek piedāvāti ikdienas pakalpojumus, bet ar savu „rozīnīti”, kas iepatikušies vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Turklāt darbu ir sākuši uzņēmumi, kas nodarbojas ar ražošanu un jau tagad realizē savu produkciju ne tikai Daugavpilī un Latvijā, bet arī eksportē uz ārvalstīm. Šajos uzņēmumos (tostarp arī pakalpojumu sniegšanas firmās) tika izveidotas gandrīz 400 jaunas darba vietas.

Tieši šie rezultāti kļūst par galveno stimulu programmas turpināšanai. Un šogad 15. martā sākās pieteikšanās Daugavpils pašvaldības “Impulss” grantu konkursam. Pusotru mēnesi jaunie uzņēmēji varēs iesniegt savus biznesa plānus pašvaldības finansējuma saņemšanai.

“Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja jautājumu par jau tradicionālā grantu konkursa „Impulss” izsludināšanu. Labā ziņa ir tā, ka, neskatoties uz šogad ārkārtīgi ierobežotajām pilsētas budžeta iespējām, pašvaldība ne tikai saglabāja grantu programmas “Impulss” finansējumu līdzšinējā apjomā. Šīs programmas ietvaros izdevās piesaistīt arī papildfinansējumu speciāli remigrantiem. Pašvaldības budžeta finansējums 60 000 eiro, Latgales plānošanas reģiona konkursa “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts” ietvaros piešķirtais finansējums ir 33 000 eiro. Vienam granta saņēmējam konkursa pieteikumā paredzēto atbalstāmo izmaksu minimālais granta apmērs ir no 5000 eiro un maksimāli pieļaujamais grants ir līdz 15 000. Granta saņēmējam, kurš īstenos remigrācijas atbalsta pasākumus, konkursa pieteikumā paredzēto atbalstāmo izmaksu minimālais granta apmērs ir no 8000 eiro un maksimāli pieļaujamais grants ir līdz 16 000 eiro,” Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs pavēstīja avīzei „Latgales Laiks”.

Viņš gan norādīja, ka finansējuma saglabāšana tādā pašā līmenī šogad nebija viegls uzdevums, jo budžeta samazinājumi bija visās jomās. Taču deputāti atbalstīja līdzekļu piešķiršanu projektam iepriekšējo gadu līmenī, lai vietējiem jaunajiem uzņēmējiem būtu iespēja savas unikālās biznesa idejas īstenot dzīvē.

Kas nepieciešams, lai saņemtu šos līdzekļus? Pirmkārt, labs, dzīvotspējīgs biznesa plāns, otrkārt, ir jāprot to prezentēt, treškārt, un tas ir ļoti svarīgi, savlaicīgi iesniegt pieteikumu.

Konkursa pieteikumi iesniedzami personīgi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Daugavpils pašvaldības centrālā pārvalde” Attīstības departamentā Krišjāņa Valdemāra ielā 13, Daugavpilī, 204. kabinetā līdz 2024. gada 2. maija pl. 15.00 vai sūtot elektroniski ar drošu elektronisko parakstu uz e-pasta adresi – attistiba@daugavpils.lv.



Pieteikuma anketa un visa cita nepieciešamā informācija atrodama Daugavpils pilsētas domes mājaslapā www.daugavpils.lv.

Visus iesniegtos biznesa projektus vērtēs īpaši izveidota komisija. Eksperti pārbaudīs katru projektu un sniegs savu vērtējumu. Rezultātus ir plānots paziņot līdz 3. jūnijam.

Konsultācijas par grantu programmu “Impulss” varat saņemt Krišjāņa Valdemāra ielā 13, Daugavpilī, 204. kabinetā, pirmdienās un ceturtdienās no pl. 14:00 līdz 17:00.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.