„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+18.3 °C
daži mākoņi

Komandas “Augšdaugava” volejbolisti -- Nacionālās līgas čempioni

Margarita Vigule

Gandrīz sešus mēnešus esam sekojuši līdzi Nacionālās volejbola līgas spēlēm. Daudzu volejbola cienītāju uzmanība bija pievērsta Augšdaugavas novada vīriešu komandai, kuru vada pieredzējušais treneris Edgars Savickis. Aizvadītajā nedēļas nogalē čempionāts sasniedza kulmināciju -- notika cīņa par medaļām. Un aizraujošā, spraigā spēlē uzvarēja komandas „Augšdaugava” volejbolisti.

Visas regulārās sezonas garumā līderpozīcijā atradās Augšdaugavas novada komanda. Tiesa, pusfinālā Edgara Savicka audzēkņiem nervus pabojāja pretinieki no Ventspils -- lai noskaidrotu uzvarētāju, bija jāaizvada papildu trešais mačs, kurā uzvarēja mūsu komanda un pelnīti iekļuva Nacionālās līgas finālā.

„Augšdaugavas” pretiniece bija komanda „Jēkabpils juniori/JSS”. Finālspēle norisinājās Daugavpils Olimpiskajā centrā pie pilnām tribīnēm. Taču pirmajā setā uzvarēja viesi -- 25:20. Sākums, maigi sakot, daudzus līdzjutējus diez ko neiepriecināja. Un šeit ir jāizsaka atzinība Edgaram Savickim. Viņš atrada īstos vārdus saviem spēlētājiem, kuri mača turpinājumā -- nākamajās trīs partijās -- rādīja lielisku sniegumu un izcīnīja uzvaru. Nebija viegli, un to apliecina arī rezultāts katrā no setiem -- 27:25, 25:17, 25:21. Līdz ar to komanda “Augšdaugava” šosezon kļuva par Latvijas Nacionālās līgas čempioni.

Bronzas medaļas šoreiz izcīnīja komanda „Ventspils”, kas regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu. Mačā par trešo vietu ventspilnieki pārspēja komandu „Vecumnieki”.

Pagājušās nedēļas beigās iepriecināja arī “Ezerzeme/DU” volejbolisti, kuri turpina cīņu par zeltu Latvijas čempionātā. Pusfinālā divos mačos daugavpilieši pieveica komandu “VK Piejūra/MSĢ”. 20. martā “Ezerzeme/DU” savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 3:0, tāds pats rezultāts arī 24. martā izbraukumā.

Abos mačos teicamu sniegumu demonstrēja Iļja Makarovs, kurš guva 26 punktus. Tagad mūsu komandu gaida finālcīņas. Pirmā lielā fināla spēle notiks 10. aprīlī.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.