„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. septembris
Svētdiena
Ilga
+12.7 °C
skaidrs laiks

Biķernieku skolā atrasts interesants pielietojums atkritumiem

Publicitātes bildes

Biķernieku pamatskola kārtējo reizi patīkami pārsteidza ar savu jaunāko iniciatīvu. Gatavojoties Lielajai talkai, kas notika pagājušajā sestdienā, 27. aprīlī, skolotāji un skolēni atrada interesantu un radošu pielietojumu savāktajiem atkritumiem, izveidojot... Skulptūru parku.

Latvijā šogad tika izsludināts konkurss “Lielā talka”, kurā nolēma piedalīties arī Biķernieku pamatskola. Šī izglītības iestāde ir slavena ar saviem talantīgajiem bērniem un skolotājiem, kā arī inovatīvām idejām. Arī šoreiz viņi pārsteidza sabiedrību, atrodot jaunu pielietojumu atkritumiem, veidojot no tiem mākslas darbus.

Pirmā atkritumu skulptūra tapa vienas dienas laikā. Pēcāk tai tika meklēts piemērots nosaukums, taču skolā negrasās pie tā apstāties.

„Kad bija pabeigta pirmā skulptūra, daudzi saprata, ka nedrīkst apstāties un vajadzētu izveidot skulptūru parku. Pēc skolēnu un skolotāju ieceres, parks varētu kļūt par mūsu skolas vizītkarti. Turklāt skulptūru veidošana ir viens no veidiem, kā īstenot dzīvē jauno izglītības koncepciju. Tas ir, bērni nāca klajā ar ideju un ierosināja novatorisku pieeju. Mācību priekšmeta “Dizains un tehnoloģijas” stundās tika apgūts darbs ar materiāliem un instrumentiem. Priekšmeta “Vizuālā māksla” stundās mēs īstenojām savu ideju. Latviešu valodas stundās katrai klasei dots uzdevums sacerēt skaistas leģendas, kas raksturos mūsu skulptūras. To visu kopā sauc par starpdisciplināru pieeju izglītībā. Un, pats galvenais -- tas ļoti iepatikās gan bērniem, gan pieaugušajiem,” Skulptūru parka tapšanu komentēja skolas direktors Aleksejs Mackevičs.

A. Mackevičs pateicas izglītības iestādes audzēkņiem par radošumu, kā arī skolotājiem un īpaši skolotājai Diānai Jakimčukai, kura ir šīs idejas iniciatore un īstenotāja.

Protams, bērni aktīvi piedalījās arī Lielajā talkā, kuras laikā savāca lielu daudzumu atkritumu. Pēcāk bija fotosesija, kurā viņi pozēja kopā ar kazlēniem. Arī Olimpisko dienu Biķernieku skolas audzēkņi aizvadīja aktīvi, piedaloties akcijā, kas tika rīkota visā Latvijā. Vārdu sakot, Biķernieku pamatskolā vienmēr valda rosība. Un, ja vēlaties tuvāk iepazīties ar šīs izglītības iestādes iespējām, tad jau pavisam drīz, 18. maijā, šeit tiks rīkota Atvērto durvju diena. Ikviens interesents tiek gaidīts skolā pulksten 10.00!