„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. septembris
Svētdiena
Ilga
+12.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī sākusies Stropu estrādes labiekārtošana

Daugavpilī sākusies Stropu estrādes labiekārtošana, ir demontētas veco soliņu koka sēdvirsmas un betona pamati, notiek atkritumu izvešana. Šie darbi tiek veikti, lai līdz nākamā gada vasarai sagatavotu brīvdabas estrādi jauniem un plašiem pasākumiem.

Nākamgad Daugavpils svinēs 750 gadu jubileju, kuras ietvaros notiks arī Latgales Dziesmu svētki, kas tiek rīkoti reizi piecos gados. Lai savlaicīgi sagatavotos šim vērienīgajam pasākumam un sakārtotu estrādi arī dažādu citu pasākumu rīkošanai, labiekārtošana uzsākta jau šogad.

Plānots, ka Stropu estrādē veco soliņu vietā būs līdzena teritorija, un stacionārie soliņi šeit vairs netiks uzstādīti. Nepieciešamības gadījumā sēdvietas tiks ierīkotas katram konkrētam pasākumam. Šāds risinājums tiek veiksmīgi praktizēts Mežaparka estrādē, nodrošinot plašas iespējas dažādu pasākumu rīkošanai.

Tomēr organizatoriem jāņem vērā, ka estrāde ir iedzīvotāju iecienīta atpūtas vieta. Šurp nāk māmiņas ar bērnu ratiņiem un seniori. Tāpēc būtu vēlams uzstādīt vismaz dažus soliņus, lai, atpūšoties, cilvēkiem būtu kur apsēsties. Šis punkts, šķiet, nav pārdomāts.

Pēc soliņu demontāžas tiks veikts arī celiņu remonts, apgaismojuma uzlabošana un teritorijas labiekārtošana.

Komentāri

10.07.2024 13:46
Adel
Preks par daugavpili...tur vienmer notiek rosiba projekti un darbi savas pilsetas labaa..estradei but..kulturai but un ari daugavpilij but.... saules muuzu...

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.