„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. septembris
Svētdiena
Ilga
+12.7 °C
skaidrs laiks

Kaķu sterilizācijai ik gadu tērē līdz 25 000 eiro

Kaķu koloniju sterilizācijas programmas īstenošana Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai ik gadu izmaksā no 23 līdz 25 tūkstošiem eiro. Šo summu veido darba alga atbildīgajiem darbiniekiem, transporta izdevumi, kā arī veterinārie pakalpojumi un medikamentu izmaksas.

Kaķu koloniju sterilizācijas programmu Komunālās saimniecības pārvalde uzsāka 2011. gadā. Ik gadu pēc iedzīvotāju pieteikumiem tiek sterilizēti 400 līdz 500 kaķi. Sterilizācija ir būtisks solis, lai kontrolētu bezpajumtes kaķu populāciju un uzlabotu dzīves kvalitāti pilsētā. Šī programma ne tikai palīdz samazināt jaunu klaiņojošu kaķu skaitu, bet arī nodrošina, ka esošie kaķi ir veselīgāki un mazāk izplata slimības.

Pagalmu koloniju sterilizācija notiek pēc pieteikumiem. SIA “Labiekārtošana D” dzīvnieku patversmes darbinieks saskaņo kaķu ķeršanas laiku un dienu ar personu, kas uzņemas atbildību par kolonijas reģistrāciju. Ar atbildīgo personu tiek parakstīts vienošanās protokols par kolonijas reģistrāciju.

Noķertos kaķus aizved uz veterināro klīniku un veic sterilizācijas procedūru. Pēc tam dzīvniekus atved uz patversmi, kur tos vakcinē pret trakumsērgu. Nākamajā dienā kaķus nogādā atpakaļ pagalmā, kur tie mitinās. Sterilizētie kaķi joprojām skaitās bezpajumtes dzīvnieki, taču ir reģistrēti pilsētas dzīvnieku patversmē un mazāk izplata slimības.

Komunālās saimniecības pārvalde aicina ikvienu, kurš regulāri baro kaķus vai zina par kolonijām savā apkaimē, būt atbildīgiem un zvanīt uz tālruni 20042402, lai pieteiktos kaķu sterilizācijai. Iedzīvotāju iesaiste ir būtiska, lai samazinātu klaiņojošu kaķu skaitu un nodrošinātu to labklājību. Ir svarīgi rīkoties savlaicīgi, negaidot, kamēr piedzims jauni kaķēni. Tieši tādā veidā kopīgiem spēkiem iespējams radīt drošāku un veselīgāku vidi gan kaķiem, gan pilsētas iedzīvotājiem.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.