„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. oktobris
Piektdiena
Erlends, Lūkass, Rolanda, Rolands, Ronalds
+2.5 °C
skaidrs laiks

Vētras izpostīto papeļu aleju Motoru ielā neizzāģēs

Pēdējo gadu vētrās krietni paretinātā veco papeļu aleja Motoru ielā tiks apsekota un bojātie koki vajadzības gadījumā nozāģēti. Savukārt veselo koku zāģēšana un jaunu stādīšana šeit pagaidām nav paredzēta.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Valērijs Golubevs “Latgales Laikam” pastāstīja, ka pašvaldības budžetā šogad ir paredzēta neliela naudas summa koku stādīšanai un rudenī plānots šos darbus veikt.

Pēdējā vētrā Motoru ielas alejā spēcīgās vēja brāzmas izgāza vairāk nekā desmit vecās papeles un apskādēja vēl vairākus desmitus koku. Lūztošie koki un to zari gāzās uz ceļa braucamās daļas, paralizējot transporta kustību Motoru ielā, uz elektropārvades līnijām, tās bojājot, kā arī uz tuvumā esošajām dzelzceļa sliedēm.

Šī nebija pirmā reize pēdējos gados, kad vecās papeles, nespējot izturēt spēcīgās vēja brāzmas, lūza un gāzās uz ceļa braucamās daļas un elektrības vadiem. Tikai pateicoties veiksmīgai apstākļu sakritībai, līdz šim cilvēki minētajos incidentos nav cietuši.

Spēcīgās vēja brāzmas 19. jūnijā Daugavpilī izgāza 483 kokus, nolauza 15 apgaismes stabus, četras ceļazīmes, sabojāja autobusu pieturu paviljonus Cēsu un Krimuldas ielā. Vētras nodarītie kopējie zaudējumi pašvaldības infrastruktūrai vien patlaban tiek lēsti vairāk nekā 110 000 eiro apmērā.

Daugavpils Sociālajā dienestā norādīja, ka līdz aizvadītās nedēļas beigām dienestā no cietušajām personām bija saņemti 27 iesniegumi. Sociālie darbinieki apmeklē mājsaimniecības un sastāda apsekošanas aktus. Līdz ar to visi iesniegumi tiks izskatīti maksimāli ātri. Tiek saņemti daudzi zvani -- cilvēki jautā, kur un kā var iesniegt iesniegumus par vētras nodarīto kaitējumu. Līdz ar to var prognozēt, ka iesnigumu skaits laika gaitā pieaugs.