„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. septembris
Svētdiena
Ilga
+12.7 °C
skaidrs laiks

Norisinājās piedzīvojumiem bagāts Drosme skrējiens

Aizvadītās nedēļas nogalē, 20. jūlijā, Daugavpilī, Ruģeļu ūdenskrātuves apkārtnē sacensībām teju ideālos apstākļos, nebija ne auksti, ne karsti, ne liets lija, norisinājās piedzīvojumiem un izaicinājumiem bagāts Drosmes skrējiens, kurā vairāk nekā divi simti dažāda vecuma un fiziskās sagatavotības aktīva dzīvesveida piekritēji pārbaudīja savas fiziskās un psiholoģiskās spējas.

Sacensībās piedalījās gan pieredzējuši sportiski, gan arī iesācēji. Tie, kas jūtās pietiekami spēcīgi un gatavi izaicinājumiem varēja startēt 14 kilometru distancē. Savukārt tiem, kas šaubījās par savām spējām, bija iespēja veikt septiņu kilometru distanci. Sacensībās var piedalīties gan individuāli, gan arī startējot ģimenes, kolēģu, draugu vai domubiedru komandās.
Trases maršrutā Drosmes skrējiena dalībnieki veica dažādus uzdevumus un pārvarēja gan dabīgus, gan mākslīgus šķēršļus. Viņiem nācās pārvarēt straujus pacēlumus un kritumus, dažādus šķēršļus, nepieskaroties zemei, dažāda lieluma un formas koka barjeru sienas, jāpārnes smags maiss, ar vesera palīdzību jāpārbīda smagums, jāizlien zem tīkla, jāpārvar ledaina ūdens baseins, jāpārvar citi šķēršļi un izaicinājumi. Veicot distanci Drosmes skrējiena dalībnieki varēja arī vērot skaistas ainavas un gūt
neaizmirstamas emocijas.
Septiņu kilometru distancē sieviešu konkurencē uzvarēja Veronika Kozubova. Otrajā vietā ierindojās – Vita Vilciņa, bet trešajā – Ilona Aigare. Starp vīriešiem ātrākais šajā distancē bija Edijs Eiduks. Viņam sekoja Kārlis Stelps un Toms Aigars.
Divreiz garākajā 14 kilometru distancē sieviešu konkurencē triumfēja Solveiga Jegorova. Otrā vieta Zojai Kņaževai, bet trešā – Kristīnei Strodei. Vīriešiem šajā distancē nepārspēts palika Raivis Berkolds. Otrajā vietā ierindojās Andrejs Andrejs, bet trešajā – Vjačeslavs Smislovs.
Sacensību uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji saņēma atbalstītāju balvas, bet katrs Drosmes skrējiena dalībnieks finišā – arī piemiņas medaļu. Drosmes skrējiens kā sporta pasākums norisinās kopš 2016. gada, ikreiz pulcējot dažāda vecuma un
sagatavotības aktīva dzīves veida piekritējus, gan profesionālus sportistus, gan arī sporta entuziastus, radot pozitīvu un emocijām bagātu sporta atmosfēru. Tā ir lieliska iespēja pārbaudīt savas spējas, pavadīt laiku svaigā gaisā un piedzīvot neaizmirstamus mirkļus kopā ar draugiem un ģimeni. Distances maršruti ir dažādi un norisinās Latvijas skaistākajās vietās.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.