„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. septembris
Pirmdiena
Asja, Asnate, Dāgs
+16.2 °C
nedaudz mākoņains

Spīdveja komanda „Lokomotīve” izpildīja savu uzdevumu

Aizvadītajā svētdienā, 4. augustā, Daugavpilī ar mūsu komandas piedalīšanos norisinājās Polijas Nacionālās līgas šīs sezonas regulārā čempionāta pēdējās sacīkstes. „Lokomotīvei” derēja tikai uzvara cīņā ar Vācijas klubu „Trans MF Landshut Devils”, turklāt kopā ar bonusu. Neizcīnot trīs punktus, par tālāku dalību izslēgšanas mačos varēja aizmirst.

Protams, šī situācija radīja spriedzi. Satraukumu vairoja arī tas, ka Daugavpils klubs ar šo komandu jau bija ticies Landshūtā, pašā sezonas sākumā. Un pirmajās sacensībās „Lokomotīve” piekāpās pretiniekiem ar rezultātu 42:48. Tādējādi savā trekā bija jāuzvar, turklāt ar ne mazāk kā septiņu punktu pārsvaru. Protams, sagatavošanās bija pamatīga. Arī sastāvu kluba vadība komplektēja ļoti atbildīgi. Pārsvarā brauca pašu spīdvejisti, izņemot Renē Bahu. Un jāteic, ka mūsu spīdvejisti attaisnoja uz viņiem liktās cerības. Taču jāatzīmē, ka kritienu dēļ sacīkstes ievilkās. Jau pirmajā braucienā, iebraucot otrajā līkumā, diezgan asi, taču noteikumu ietvaros, Renē Bahs uzbruka Kimam Nilsonam. Rezultātā Vācijas komandas zviedru leģionārs zaudēja kontroli pār motociklu un nokrita. Pārskatot šo sacensību momentu, sacensību tiesnesis nolēma Nilsonu izslēgt. Atkārtotajā braucienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Bahs, kuram sekoja Daniils Kolodinskis.

Otrajā braucienā bija pat divi atkārtoti braucieni, un abas reizes pie vainas bija Polijas līgas debitants, rīdzinieks Damirs Fiļimonovs. Viņš ir daudzsološs sacīkšu braucējs, taču vēl pārāk jauns -- Damiram nesen palika sešpadsmit gadi. Un, atšķirībā no kolēģiem trasē, jaunietim vēl nav pietiekamas sacensību pieredzes. Abas reizes viņš “nozaga startus”, par ko tika izslēgts no brauciena. Taču, kā izrādījās, iemesls tam bija bojāts sajūgs.

Junioru braucienā mūsu komanda zaudēja. Un atkal tehniskas ķibeles dēļ. Trasē lieliski cīnījās Ņikita Kauliņš. Palicis viens, viņš bija vadībā trīs apļus, taču pēdējā aplī piekāpās Mario Hauslam, taču zaudējuma iemesls bija pārdurts aizmugurējais ritenis.

Trešajā braucienā ar 4:2 uzvarēja Daugavpils komanda. Pirmais bija Oļegs Mihailovs, trešais -- Jevgeņijs Kostigovs, kurš ļoti spraigā cīņā piekāpās Ērikam Rīzam. Viss būtu bijis labi, taču pēc finiša Oļegs samazināja ātrumu, bet Jevgeņijs to nepaspēja, kā rezultātā viņš aizķēra Mihailova motociklu un nokrita, kam sekoja arī Vācijas komandas pārstāvja kritiens. Par laimi, tāpat kā pirmajā braucienā, arī šajos kritienos iztika bez nopietnām traumām. Ceturtais brauciens noslēdzās neizšķirti -- 3:3. Ķasts Puodžuks izcīnīja skaistu uzvaru.

Arī otrā sērija bija līdzīga “šūpolēm”. Vispirms ar 5:1 uzvarēja daugavpilieši, pēc tam zaudēja ar tādu pašu rezultātu. Septītajā braucienā Puodžuks un Bahs atkal izcīnīja piecus punktus „Lokomotīvei”, bet otrā sērija noslēdzās ar neizšķirtu -- 3:3. Pēc astoņiem braucieniem rezultāts bija 29:19.

Nākamajos divos braucienos daugavpilieši uzvarēja ar 4:2, bet vienpadsmitajā braucienā Daugavpils komanda zaudēja ar 1:5. Bahs un Mihailovs netika galā ar Vasermanu un Nilsonu. Taču pēc šīs vilšanās līdzjutējus iepriecināja divpadsmitais brauciens. Protams, par Kolodinski neviens nešaubījās, taču jaunajam Ņikitam Kauliņam bija grūti cīnīties ar pieredzējušo Viktoru Palovāru. Taču mūsu juniors nepadevās un ne tikai pārspēja zviedru, bet arī revanšējās Hauslam. Rezultāts -- 5:1 “Lokomotīves” labā. Trīspadsmitajā braucienā sekoja vēl viena uzvara. Līdz ar to pirms diviem fināla braucieniem bija skaidrs, ka mūsu komanda ir izpildījusi savu uzdevumu. Mums kabatā bija divi uzvaras punkti un bonuss divu maču summā. Tāpēc četrpadsmitajā braucienā treneris atļāva startēt diviem junioriem: Juhno un Kauliņam. Un atkal iepriecināja Ņikita, kurš otro reizi šajās sacīkstēs spraigā cīņā pārspēja Palovāru. Lai gan mūsējie zaudēja šajā braucienā ar 2:4, šis rezultāts neko vairs nespēja ietekmēt. Savukārt piecpadsmitajā braucienā neiztika bez kurioza. Damirs Fiļimonovs ļoti vēlējās parādīt labu sniegumu, taču nepieredzējušais jaunais braucējs kļūdījās un nokrita. Nedaudz agrāk trasi pameta Vācijas juniors Hausls. Ņemot vērā, ka mūsu braucējs nepaspēja aizdzīt motociklu no trases, sacensības tika apturētas. Tobrīd Kolodinskis brauca otrais, nedaudz atpaliekot no Ērika Rīza. Taču atkārtotajā braucienā ar divu sportistu piedalīšanos Daniils pretiniekam neatstāja nekādu izredžu apdzīt sevi. Līdz ar to šo sacīkšu finālbrauciens noslēdzās ar rezultātu 3:2 „Lokomotīves” labā un kopumā Daugavpils komanda uzvarēja ar rezultātu 52:37.

“Uzdevums pilnībā izpildīts, ieguvām nepieciešamo punktu skaitu. Šoreiz vairāk izdevās braukt arī mūsu junioriem. Junioru sacensībā bija žēl Ņikitas Kauliņa, kura motociklam pārsprāga riepa, un šādos gadījumos pat netiek izteiktas nekādas pretenzijas, jo īpaši, ka viņš vēlāk lieliski startēja gan 12., gan 14. braucienā. Viss tika izdarīts tehniski skaisti. Malacis. Juhno sniegums mazliet pieklibo, bet cerēsim, ka viņš saņemsies. Diemžēl Damiram Fiļimonovam debija neizdevās, taču ne visiem viss izdodas uzreiz, un šajā gadījumā bija arī tehnisks faktors, pirmajā braucienā pievīla sajūgs. Esam paveikuši savu uzdevumu, tagad sekosim līdzi Opoles un Pilas kluba sacīkstēm. Ceru, ka šosezon vēl sevi parādīsim,” laikrakstam „Latgales Laiks” sacīja komandas treneris Nikolajs Kokins. Arī komandas braucēji šoreiz bija apmierināti. Kluba veterāns Ķasts Puodžuks četros braucienos izcīnīja astoņus punktus.

“Uzdevumu paveicām diezgan viegli. Gribu no sirds pateikties līdzjutējiem, kuru šodien tribīnēs bija ļoti daudz, viņi mūs atbalstīja visas sacīkstes laikā. Runājot par savu sniegumu, jāteic, ka esmu sarūgtināts par pēdējo braucienu. Startā nolūza sajūga tapa, un es vienkārši braucu, kā varēju, sajūgs buksēja, un es nevarēju neko darīt lietas labā. Kopumā, runājot par sezonu, nevaru teikt, ka tā man bija superlaba, jāatzīst, ka bija arī neveiksmīgi starti, bet esmu gatavs turpināt cīnīties katrās sacīkstēs un vēl netaisos iet pensijā. Ir spēks, ir vēlme, un tas ir pats galvenais!” sacensības komentēja K. Puodžuks. Par šo sacensību līderi kļuva Daugavpils sacīkšu braucējs Daniils Kolodinskis, kurš guva 14 punktus.

“Šīs bija regulārās sezonas pēdējās sacensības un mums vajadzēja uzvarēt ar papildpunktu. Protams, tas radīja papildu spriedzi. Tagad gaidām divu Polijas klubu sacensību rezultātus, no kā atkarīga mūsu tālākā dalība šajā sezonā. Par sevi varu teikt, ka bija nervozitāte un stress. Vēlējos atkal nodemonstrēt labu sniegumu mūsu līdzjutēju priekšā. Pats gribēju iegūt zināmu stabilitāti un pārliecību. Patiesībā man tas izdodas, jo ir prakse. Šosezon esmu daudz braucis dažādās līgās, un tas nāk par labu,” sacīja D. Kolodinskis.

Pašlaik Daugavpils komanda ar desmit punktiem ieņem trešo vietu līgā. Taču situācija var mainīties, jo viss ir atkarīgs no tā, kā veiksies “OK Kolejarz Opole” un “Polonia Piła”. Cerēsim, ka „Lokomotīve” saglabās vietu labāko četriniekā un turpinās cīnīties par medaļām.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.