„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. oktobris
Trešdiena
Daiga, Dinārs, Dinija
+6.5 °C
daļēji mākoņains

Kvasa un alus upe Daugavpilī

Pagājušajā sestdienā Daugavpilī norisinājās visdažādākie pasākumi. Sacensības pludmales volejbolā un breika dejās, medus un ķiploku svētki, un šī notikumiem bagātā diena noslēdzās ar Alus festivālu, kas mūsu pilsētā tika rīkots pirmo reizi.

Par spīti lietum, kurš uznāca pirms svētkiem, apmeklētāju skaitu nesaruka. Andreja Pumpura skvērs atkal bija ļaužu pilns. Cilvēki nāca atpūsties, padejot, nogaršot dažādas uzkodas un, protams, alu un kvasu. Viesus sagaidīja viena no svētku saimniecēm, Daugavpils pilsētas domes deputāte, Daugavpils Latviešu biedrības vadītāja Līvija Jankovska.

“Mēs nedzīvojam tikai savā pasaulē, mēs pārņemam arī citu Eiropas valstu tradīcijas. Piemēram, Vācijā rudenī tiek rīkots „Oktoberfest”, visspilgtākie, skaistākie un godājamākie svētki, savukārt mēs augustā nolēmām organizēt Alus festivālu. Šis ir tradicionāls dzēriens arī Latvijā. Šodien mūsu festivālā piedalās astoņi uzņēmumi, kas ražo šo produktu. Un kādi gan būtu alus svētki bez cienasta? Tāpēc esam sagatavojuši visdažādākās uzkodas, ar kurām cienājam savus apmeklētājus. Pacentās arī Daugavpils Latviešu biedrība, Šmakovkas muzejs, Tūrisma centrs. Pagatavojām maizes grauzdiņus ar ķiplokiem, speķa pīrādziņus, mazsālītus gurķīšus. Ir arī cienasts mazajiem svētku apmeklētājiem. Tās ir saldās maizītes, cepumi ar sieru, “rozītes”. Turklāt mēs ne tikai piedāvājam nobaudīt šos gardumus, bet arī tepat, laukumā, demonstrējam, kā tie tiek gatavoti,” par paveikto ar lepnumu pastāstīja Līvija Jankovska.

Visas festivāla aktivitātes izraisīja patiesu publikas interesi. Turklāt pilsētas iedzīvotājiem un viesiem bija iespēja dalīties ar savām dažādu garšīgu ēdienu receptēm. Un, varbūt, nākamgad Alus festivālā šie ēdieni arī tiks pagatavoti. Svētki noslēdzās ar zaļumballi.

Vasara tuvojas beigām, kas, protams, ir mazliet skumji. Taču, lai padarītu gaišākus rudens vakarus, Daugavpils pašvaldība ir sagatavojusi dažādu aizraujošu pasākumu programmu. Pirmkārt, sezonu atklāj Daugavpils teātris. Otrkārt, 7. septembrī daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti uz tradicionālo gardo “Streetfood” pasākumu. Pēc tam notiks festivāls „ReStArt”, Rīgas ielas svētki un daudzi citi interesanti pasākumi.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.