„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. oktobris
Ceturtdiena
Modrīte, Mudrīte, Renāte
+8.1 °C
apmācies

Anastasija Samoilova sarīkoja meistarklasi daugavpiliešiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Stropu ezera centrālajā pludmalē bija daudz cilvēku. Un ne tikai tāpēc, ka bija karsts laiks un gribējās nopeldēties. Daudzi daugavpilieši šeit ieradās, lai vērotu starptautisko pludmales volejbola turnīru MIX 2x2 „Olympic Cup 2024”. Tas tika rīkots par godu pazīstamākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem -- daugavpiliešiem -- Anastasijai Samoilovai un Edgaram Točam.

Šo turnīru tradicionāli rīko biedrība “Sporta un fiziskās attīstības klubs”. Organizācijas valdes priekšsēdētāja Natālija Novikova pastāstīja, ka ideja par šāda pasākuma rīkošanu radās pirms trim gadiem, un ar katru gadu tas kļuva arvien interesantāks. Turklāt šoreiz Daugavpils jaunās pludmales volejbolistes, izņemot sacensības, varēja piedalīties meistarklasē, kuru vadīja pieredzējuši sportisti, daudzkārtēji dažādu sacensību uzvarētāji un medaļnieki -- daugavpiliete Anastasija Samoilova un viņas vīrs Mihails.

„Mēs cenšamies, attīstāmies. Mums lielu atbalstu sniedz Daugavpils Universitāte un uzņēmums „Venden”. Paldies viņiem! Šodien jau no paša rīta pie mūsu telts pulcējas cilvēki, kuri ar nepacietību gaida Anastasiju, vēlas ar viņu parunāties un, protams, nofotografēties. Daudzi pilsētnieki vērīgi seko līdzi viņas startiem dažādās sacensībās, tostarp augstākā līmeņa turnīrā -- olimpiskajās spēlēs,” laikrakstam „Latgales Laiks” pavēstīja Natālija Novikova.

Savukārt, kad Anastasija ieradās pludmalē, viņu tūlīt pat ielenca uzticamie fani, kuri interesējās par viņas dalību olimpiskajās spēlēs un nākotnes plāniem. Sportiste teica, ka viņai ļoti patīk braukt uz dzimto pilsētu. Šeit ir omulīgi, mierīgi, var atpūsties no straujā dzīves tempa un pastāvīgās sacensību spriedzes, kurās viņa piedalās kopā ar Tīnu Graudiņu.

Līdzjutēji neatstāja bez ievērības arī Anastasijas dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs. Sportiste atzina, ka bija satraukusies, taču citādi nemaz nevarēja būt, jo olimpiskās spēles – tas ir pavisam cits līmenis. Un tas, ka viņa kopā ar Tīnu izcīnīja piekto vietu, ir ļoti labs rezultāts.

„Tas patiesībā ir ļoti labs rezultāts. Esam apmierinātas ar to, jo mums ir četras medaļas pasaules tūrē, piektā vieta olimpiskajās spēlēs, piektā vieta Eiropas čempionātā. Turklāt pēdējos divos turnīros zaudējām nākamajām čempionēm, īpaši Eiropas čempionātā. Tas ir tik sāpīgi, jo pēcāk vācietes uzvarēja gan pusfinālā, gan finālā ar 2:0. Mēs ar viņām spēlējām trīs setu spēli, diemžēl trešajā setā zaudējām ar 15:13, lai gan bija iespēja iekļūt finālā. Un, ja mums būtu mazliet vairāk paveicies gan olimpiskajās spēlēs, gan Eiropas čempionātā, būtu bijis pavisam cits rezultāts. Taču mēs esam priecīgas par izcīnīto piekto vietu, īpaši olimpiskajās spēlēs,” par saviem panākumiem laikrakstam „Latgales Laiks” pastāstīja Anastasija.

Atgādinām, ka pēc zaudējuma cīņā par trešo vietu Latvijas 3x3 basketbola izlases līderis, 33 gadus vecais Nauris Miezis līdzjutējiem sacīja, ka ar nepacietību gaida tikšanos ar viņiem nākamajās olimpiskajās spēlēs, kuras notiks Losandželosā (ASV). Un kā ir ar mūsu pludmales volejbolistēm?

„Paskatīsimies. Vēl gribas spēlēt, volejbols patīk. Šo tēmu pārrunāsim ar Tīnu. Mēs virzāmies maziem soļiem. Četri gadi šķiet ļoti ilgs laiks. Tikmēr decembrī spēlēsim pasaules tūres finālā, tad, visticamāk, gatavosimies pasaules čempionātam, kas nākamgad risināsies Austrālijā. Un tad skatīsimies, kāda būs situācija. Eiropas čempionāts un olimpiskās spēles beidzās pavisam nesen, tāpēc pagaidām vēlos nedaudz atpūsties, atslābināties un saprast, kas notiek manā pasaulē,” sacīja Anastasija Samoilova.

Tiesa, sportiste atzina, ka pasīva atpūta, guļot pludmalē, nav domāta viņai. Savu nelielo atvaļinājumu viņa pavada gana aktīvi: spēlē golfu, apmeklē pilates un piedalās dažādās citās aktivitātēs, tostarp biedrībā “Sporta un fiziskās attīstības klubs”. Anastasija bilst, ka ķermenis pastāvīgi prasa būt aktīvai.

Vēlam mūsu volejbolistei veiksmi turpmākajā sporta karjerā, gaidām ne mazāk spožus un aizraujošus mačus. Savukārt Natālijai Novikovai un viņas komandai liels paldies par svētkiem, kuras viņa organizē sporta cienītājiem.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.