„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. oktobris
Ceturtdiena
Modrīte, Mudrīte, Renāte
+8.1 °C
apmācies

Andžejs Ļebedevs izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta trešajā posmā

Eiropas individuālā čempionāta trešais posms, kas norisinājās Vācijas pilsētā Gistrovā, noslēdzās ar Latvijas spīdvejista Andžeja Ļebedeva uzvaru. Pateicoties tam, mūsu sportists pēc trim posmiem ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, priekšā -- noslēdzošais un izšķirošais posms.

Otrais posms, kas norisinājās 20. jūlijā Polijā, Grudzendzas trasē, mūsu sportistam nebija veiksmīgs. Andžejs vēl nebija pilnībā atlabis pēc smagas traumas, tāpēc spraigā cīņā guva vien septiņus punktus un posmā ierindojās tikai astotajā vietā. Atgādinām, ka viņš uzvarēja pirmajā posmā Debrecenā, Ungārijā.

Lielas cerības tika liktas uz sacīkstēm Gistrovā. Uz tām spīdvejists ieradās jau pilnībā atlabis, atjaunojis spēkus un gatavs cīnīties par uzvaru. Un rezultāts nebija ilgi jāgaida. Jau pirmajā braucienā Ļebedevs, veiksmīgi izbraucot no starta pozīcijas, pārliecinoši uzvarēja visus savus sāncenšus -- Andresu Tomsenu, Kevinu Volbertu un Dimitriju Beržē.

Andžejs aizvadīja veiksmīgu braucienu arī otrajā sērijā, turklāt šoreiz pretinieki bija spēcīgāki. Pirmajā pagriezienā viņš apdzina Leonu Madsenu, bet pēc tam tika galā ar Kacperu Vorinu. Rezultātā mūsu spīdvejists atkal finišēja pirmais.

Savukārt trešajā sērijā Ļebedevam nepaveicās. Viņš finišēja tikai ceturtais, labākās pozīcijas zaudējot Janušam Kolodzejam, Petram Pavļickim un savam tautietim Jevgeņijam Kostigovam. 16. braucienā Andžejs reabilitējās un atkal izcīnīja trīs punktus. Tiesa, šoreiz nācās “pamatīgi pasvīst”. Lai gan no starta viņš izbrauca pirmais, visus četrus apļus Andžeju pastāvīgi centās apdzīt poļu spīdvejists Macejs Janovskis. Un viņam tas gandrīz izdevās, tomēr pieredzējušais Latvijas sacīkšu braucējs ar šo grūto uzdevumu tika galā un noturēja līderpozīciju.

Arī divdesmitajā braucienā, tribīnēm gavilējot, Ļebedevs izcīnīja trīs punktus. Viņš izvirzījās vadībā jau no starta un šo pozīciju saglabāja līdz pat finišam. Otrais bija Patriks Dudeks, bet trešais -- Timo Lahti. Pēc divdesmit braucieniem Andžejam bija divpadsmit punkti, kas ļāva bez papildu brauciena iekļūt sacensību finālā. Leons Madsens izcīnīja otro ceļazīmi.

Papildu braucienos startēja Timo Lahti, Rasmuss Jensens, Dimitrijs Beržē un Petrs Pavļickis. Notika cīņa par divām vietām finālā, un tās ieguva Beržē un Jensens.

Un tad sekoja sacensību kulminācija. Fināls izvērtās ļoti interesants, tāpat kā viss šis posms. Sākotnēji līderpozīcijā izvirzījās Madsens. Šķita, ka viņš pārliecinoši atrodas vadībā, taču drīz vien viņam pietuvojās ātrākais Ļebedevs. Latvijas spīdvejists veiksmīgi apdzina dāni un finišēja pirmais. Tādējādi Andžejs Ļebedevs kļuva par šī posma uzvarētāju. Pēc apbalvošanas Andžejs pateicās visiem, kas viņu atbalstīja un atbalsta.

Savukārt Jevgeņijs Kostigovs šajās sacensībās guva tikai divus punktus. Ar šo pieticīgo rezultātu šajā posmā viņš ieņēma sešpadsmito vietu.

Nu jau pavisam drīz uzzināsim jaunā čempiona vārdu. Eiropas čempionāta ceturtais, noslēdzošais un izšķirošais, posms 21. septembrī notiks Hožuvā. Taču 7. septembrī Andžejs sacentīsies Rīgā, kur dzimtās valsts galvaspilsētā norisināsies kārtējais „Grand Prix” pasaules seriāla posms.

Atgādinām, ka šosezon mūsu sportists kopā ar citiem spēcīgākajiem spīdvejistiem sacenšas pasaules čempionāta pamatsacīkstēs. „Wild card” uz šo posmu saņēma Daugavpils „Lokomotīves” līderis Daniils Kolodinskis.

 

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.