„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 22. oktobris
Otrdiena
Airisa, Irīda, Īrisa
+12.1 °C
daļēji mākoņains

Krāslavas Varavīksnes vidusskola nosvinēja 35 gadu jubileju

1989. gada 1. septembrī durvis vēra Krāslavas 3. vidusskola, kurā togad mācījās tūkstotis skolēnu, šogad -- uz pusi mazāk. Jubileja ir iespēja atskatīties uz noieto ceļu, izvērtēt un sapņot. Pirmajos gados vienpadsmit tautību bērni mācījās krievu skolā, bet viņiem bija lieliska iespēja apgūt zināšanas septiņās valodās.


1994. gadā eksperimentālā vidējā izglītības iestāde ieguva jaunu nosaukumu -- Varavīksnes vidusskola. Tad jaunais “multikulturālisma” jēdziens šķita kā izaicinājums. Vēsturei trīsdesmit pieci gadi ir īss laika posms, taču šajā laikā unikālajai skolai izdevās iegūt plašu starptautisku atpazīstamību. Pirmkārt, tā bija veiksmīga dalība ne tikai AFS skolēnu apmaiņas programmā, bet arī citos nozīmīgos ārvalstu projektos. Otrkārt, cieša sadarbība izglītības programmu jomā ar Visaginu Lietuvā, humānās palīdzības un brīvprātīgo darbā -- ar Norvēģijas Sarkanā Krusta aktīvistiem.

Varavīksnes vidusskola aktīvi piedalās valsts un reģionālajos pasākumos, un daudzo sasniegumu noslēpums ir skolēnu, skolotāju un vecāku kopīgās pūles. Varavīksnes vidusskolu pa reformu ceļu jau piekto gadu droši vada direktore Marija Mickeviča.

Jubilejas pasākumu izdaiļoja kora “Dominanta”, ansambļu “Saules stariņi” un “ONLINE” priekšnesumi, tika izdejotas tautas un mūsdienu dejas.

Uz lielā ekrāna tika rādīti skolas vēstures video sižeti, gaviļnieki saņēma daudzus jo daudzus apsveikumus. Krāslavas novada domes Pateicību skolas direktorei pasniedza pašvaldības priekšsēdētājs Gunārs Upenieks un viņa vietnieks Aivars Trūlis. Un tik daudz ziedu, dāvanu un sirsnīgu vārdu -- prozā, dzejā un pat dziesmā. Lielākā viesu delegācija no Visaginas sarīkoja ar īstu izrādi trīs valodās.

Jubilejas svinību gaviļnieki un viesi nesteidzās pamest skolu, kur valda ticība, cerība un mīlestība.

Skolotājs -- tā nav tikai profesija – tā ir misija! Mūžīgie labestības, skaistuma un taisnības meklējumi.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.