„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 22. oktobris
Otrdiena
Airisa, Irīda, Īrisa
+12.1 °C
daļēji mākoņains

„New East” pasniedza balvas senioriem

Oktobris nav tikai zelta rudens mēnesis -- tas sākās ar Starptautisko senioru dienu. Par godu šiem svētkiem kultūras institūts „New East” 4. un 5. oktobrī rīkoja Daugavpilī „Latgales senioru forumu 2024”. Šāds pasākums aktīvajiem Latgales iedzīvotājiem, kas vecāki par 55 gadiem, kā arī tiem, kas strādā ar senioriem, notika pirmo reizi. Foruma dalībniekiem tika piedāvāta:

• tīklošana;

• diskusijas par reģiona svarīgākajiem jautājumiem, kā arī medijiem;

• veiksmīgas vietējās aktivitātes piemēri;

• pazīstamu žurnālistu lekcijas;

• „silent disco” jauniešiem un senioriem – neparasts ballītes formāts;

• lekcijas un meistarklases par medijpratību un kritisko domāšanu;

• foruma teātris – interaktīvs formāts problēmu un ideju pārrunāšanai radošā gaisotnē.

„Mēs saņēmām daudz atsauksmju no senioriem, bet visvairāk viņiem patika foruma teātris, ko vadīja aktieris un režisors Eduards Beļņikovs,” pastāstīja “New East” vadītāja Alīna Hačetlova, „galvenā tēma bija dezinformācija un personiskās attiecības. Izrādījās, ka daudziem mūsu dalībniekiem bija teātra pieredze, tāpēc formāts viņiem patika. Viņi jutās komfortabli gan uz skatuves, gan diskusijā – piedāvāja savas idejas sižeta attīstībai. Seniori uz skatuves varēja realizēt tēmas, kas viņiem ir aktuālas.”
Lai izceltu senioru nopelnus, „New East” komanda organizēja apbalvošanu piecās nominācijās — sociālā saliedētība, mediji, kultūra un mantojums, ieguldījums izglītības jomā, pilsoniskais aktīvisms un sociālā joma.


Balvu saņēma

Ieguldījums izglītībā -- Tatjana Azamatova, Krāslavas senioru skolas dibinātāja

Kultūra un mantojums -- Anna Lazdāne, Skrindu dzimtas muzeja direktore

Mediji -- Egita Terēze Jonāne, žurnāliste

Pilsoniskais aktīvisms un sociālā joma -- Jeļena Šalaja, draudzības apvienības „Draudzības-K” organizatore un bijusī vadītāja

Sabiedrības saliedētība -- Daiga un Valērijs Stavski, atbalsts Ukrainas kopienai

„New East” plāno organizēt „Latgales senioru forumu 2025” un padarīt šo pasākumu vēl plašāku. Savukārt šomēnes un novembrī sāksies programmas „Prasmju laboratorija” jaunā sezona, kurā „New East” komanda un uzaicinātie eksperti senioriem stāstīs par medijpratību, propagandu un manipulācijām.

„Prasmju laboratorija” tiks rīkota Līvānos, Preiļos un Rēzeknē.

Forums notika ar „Baltic Center for Media Excellence” un „Google” atbalstu.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.