„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 22. oktobris
Otrdiena
Airisa, Irīda, Īrisa
+12.1 °C
daļēji mākoņains

Poļu kultūras centrā -- „Tālais un tuvais”

Pagājušās nedēļas beigās Poļu kultūras centrā tika atklāta mākslinieces Evas Šostakas (Polija) gobelēnu izstāde “Tālais un tuvais”.

“Izstādes autore pati ar mums sazinājās Poļu kultūras centra vietnē sociālajā tīklā „Facebook”. Viņu piesaistīja mūsu aktīvā darbība, tas, ka pie centrā pastāvīgi tiek rīkotas dažādas izstādes, un piedāvāja izstādīt savus darbus. Protams, mēs ar prieku piekritām. Ir neizsakāmi patīkami redzēt tos šeit, Daugavpilī. Arī es šādus darbus redzu pirmo reizi mūžā,” pastāstīja Poļu kultūras centra direktore Žanna Stankeviča.

Eva Šostaka ir Polijas Mākslinieku un dizaineru asociācijas biedre. Aktīvi darbojas Pieminekļu aizsardzības biedrībā. Viņa studējusi tekstilmākslu profesores Uršulas Plevkas-Schmidtas darbnīcā, bet glezniecību – profesora Jana Svitkas un profesora Andžeja Maceja Ļubovska darbnīcā Lietišķās mākslas augstskolā “Schola Posnaniensis” Poznaņā (Polija). Savus darbus viņa ir prezentējusi individuālās un kopējās izstādēs Polijā un ārzemēs, piedalījusies Nacionālajā unikālajā tekstilmākslas izstādē Lodzā, ko organizēja Lodzas Tekstilmākslas muzejs.

“Kā redzat, es mīlu zirgus, un man patīk attēlot arī cilvēkus. Vairākos gobelēnos ir redzami mītiski tēli. Es nevaru teikt, ka man patīk tikai viena tēma, man patīk dzīve un daudzas tēmas,” teica Eva Šostaka.

Viņas mākslinieciskā pasaule ir audumi un galvenokārt gobelēni, kuros viņu fascinē to maigums, plastika un siltums. Daudzi gobelēni tapuši vairāku mēnešu laikā, un lielāko no tiem -- “Senatne un mūsdienīgums” -- māksliniece veidoja divus gadus.

Mākslinieces Evas Šostakas darbus var aplūkot līdz 5. novembrim Poļu kultūras centra galerijā. Savukārt Žanna Stankeviča pavēstīja, ka izstādes noslēgumā Eva atkal ieradīsies Daugavpilī ne tikai, lai paņemtu savus darbus, -- viņa gatavojas sarīkot meistarklasi.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.