„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Siļķe kažokā

Sastāvdaļas:

Viena mazsālīta siļķe, 2 sīpoli, 8 vārīti kartupeļi, 5 vidējas vārītas bietes, 6 vārītas olas, 5 vidēji vārīti burkāni, 2 āboli, majonēze.
Siļķu fileju sagriež smalkos gabaliņos. Kartupeļus, burkānus, bietes un olas sarīvē. sīpolu ļoti smalki sakapā un blanšē verdošā ūdenī. Ābolu nomizo un rupji sarīvē.
Salātu traukā liek sastāvdaļas kārtās – vispirms klāj kartupeļus, tos pārspiež ar majonēzi, tālāk burkānus, virs tiem blanšētie sīpoli, majonēze, tad siļķe, pāri pārsmērē majonēzi, tad kārto bietes, pārspiež ar majonēzi un noslēdz ar olu kārtu.
Ļauj vismaz stundu ievilkties, bet vislabāk atstāt ledusskapī uz nakti.