„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Vistas un sēņu žuljēns

Sastāvdaļas:

Vistas fileja, svaigi šampinjoni, pāris sīpoli, 300 ml salda krējuma, 100 g puscieta siera, sviests, eļļa, sāls, malti melnie pipari. Bagetei: 1 bagete, 2 ķiploka daiviņas, sviests, olīveļļa, zaļumi (pētersīļi, dilles, baziliks).
Vistas fileju sagriež tievos salmiņos un apcep. Atsevišķi apcep sēnes un sīpolu, pievieno filejai, pielej saldo krējumu un pasautē. Ēdienu saliek mazos māla podiņos, pārkaisa ar rīvētu sieru un liek cepeškrāsnī, cep 180°C temperatūrā apmēram 10-15 minūtes.
Pie žuljēna pagatavo zaļumu bagetes. Bagetes pārgriež gareniski, bet ne līdz galam. Viducī pilda zaļumu masu – sablendē pāris ķiploka daiviņas ar sviestu, nedaudz olīveļļas, svaigiem zaļumiem (pētersīļi, dilles, baziliks). Bageti reizē ar žuljēna trauciņiem liek krāsnī cepties. Gatavu bageti sagriež šķēlītēs.