Kārtainie salāti ar sēnēm
Sastāvdaļas:
200 g jebkuru marinētu sēņu, 250 g cieta siera, burkāns, 2 vidēji sīpoli, 2 vidēji kartupeļi, 300 g jebkādas vārītas gaļas vai mēles, majonēze vai krējums pēc garšas.
Kartupeļus novāra ar visu mizu, atdzesē, noloba. Sēnes smalki sagriež un liek trauka apakšā. Sīpolus smalki sagriež un apcep pannā augu eļļā, atdzesē, notecina eļļu, klāj uz sēņu kārtas, pārsmērē ar krējumu vai majonēzi (pēc izvēles). Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves, kārto virs sīpoliem, pārsmērē ar krējumu vai majonēzi.
Burkānu sarīvē uz rupjās rīves un liek kā nākamo kārtu, pārsmērē ar krējumu vai majonēzi. Vārītu gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek uz burkānu kārtas, arī pārsmērē. Pa virsu uzkaisa rīvētu sieru, rotā ar zaļumiem.
Burkānu sarīvē uz rupjās rīves un liek kā nākamo kārtu, pārsmērē ar krējumu vai majonēzi. Vārītu gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek uz burkānu kārtas, arī pārsmērē. Pa virsu uzkaisa rīvētu sieru, rotā ar zaļumiem.