„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. decembris
Svētdiena
Gunārs, Gunis, Vladimirs
+1.2 °C
apmācies

Lazanja

Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas: 10-12 lazanjas plākšņu, 400 g maltas liellopu gaļas, 1 burkāns, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 2 selerijas kāti, sāls, pipari, olīveļļa, 2 ēdamkarotes tomātu pastas
Bešamela mērcei: 1 ēdamkarote sviesta vai eļļas, 2 ēdamkarotes miltu, 2 glāzes piena, 50 g rīvēta cietā siera, sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts
Sīpolu un ķiploku sasmalcina, burkānu un selerijas kātus sagriež gabaliņos, sakarsētā eļļā apcep. Liek klāt malto gaļu un apmaisot apcep arī to.
Pievieno tomātu pastu un vēl brīdi pakarsē. Pārlej divas glāzes karsta ūdens, tad iemaisa sāli un piparus, lēni vāra, līdz izveidojas vidēji bieza gaļas mērce.
Gatavo bešamela mērci: katliņā izkausē sviestu tajā apcep miltus, maisot lej klāt pienu, uzvāra. Noņem no uguns un iemaisa pusi rīvētā siera, sāli, piparus un muskatriekstu.
Cepamveidnē ieklāj nedaudz gaļas mērces, pārklāj ar lazanjas plāksnītēm, tām virsū atkal klāj daļu gaļas mērces, virs tās – bešamela mērci. Liek virsū plāksnītes un atkal atkārto to pašu, līdz visas plāksnītes un mērces ir izlietotas. Pēdējā kārtā ir bešamela mērce. Pārber pārpalikušo sieru, liek sakarsētā krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 30 minūtes zeltainu.