„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. decembris
Piektdiena
Elmārs, Helmārs, Inita
+5.2 °C
apmācies

Pankūkas bulgāru gaumē

Sastāvdaļas:

3 olas, 1 glāze piena, 1 glāze gāzēta minerālūdens, 1 glāze kviešu miltu, 1,5 tējk. cukura, ½ tējk. etiķa, ½ tējk. sodas, ¼ tējk. sāls.
Dziļā bļodā ielej pienu un minerālūdeni, iesit olas, sakuļ. Iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli un samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
Sodu dzēš ar etiķi, pievieno mīklai. Ļauj mīklai 15-20 minūtes uzrūgt, tad cep lielas pankūkas no abām pusēm.
Gatavu pankūku bagātīgi noziež ar šokolādes krēmu, pārloka uz pusēm, rotā ar putukrējumu un riekstiem.